3 Βασικές Συμβουλές Για Πιο Γρήγορο Google Chrome!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σου αρέσει ο Chrome και τον χρησιμοποιείς ως βασικό φυλλομετρητή. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι η ασφάλεια, αλλά και ο συγχρονισμός με τον Google λογαριασμό σου. Γι’ αυτό γράψαμε αυτό το άρθρο, για να σε βοηθήσουμε με 3 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθεί κάθε χρήστης του Chrome.

Πιο γρήγορος Chrome

Πιο Γρήγορος Chrome

  1. Καθαρίστε τη μνήμη cache και το ιστορικό: Με την πάροδο του χρόνου, η προσωρινή μνήμη και το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης μπορεί να γεμίσουν με παλιά δεδομένα, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την εμπειρία περιήγησης. Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και το ιστορικό σας στο Chrome, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε “Περισσότερα εργαλεία” και στη συνέχεια “Διαγραφή δεδομένων περιήγησης”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τις επιλογές “Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία” και “Ιστορικό περιήγησης” προτού κάνετε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δεδομένων”.
  2. Απενεργοποιήστε τις περιττές επεκτάσεις: Οι επεκτάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για πρόσθετες λειτουργίες στο Chrome, αλλά μπορούν επίσης να τον επιβραδύνουν. Για να δείτε ποιες επεκτάσεις έχετε εγκαταστήσει, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε “Περισσότερα εργαλεία” και στη συνέχεια “Επεκτάσεις”. Περιηγηθείτε στη λίστα των επεκτάσεων και απενεργοποιήστε όσες δεν χρησιμοποιείτε τακτικά.
  3. Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών του Chrome: Η Διαχείριση εργασιών του Chrome είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σας επιτρέπει να δείτε ποιες καρτέλες και επεκτάσεις χρησιμοποιούν τους περισσότερους πόρους. Για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε “Περισσότερα εργαλεία” και στη συνέχεια “Διαχείριση εργασιών”. Αναζητήστε καρτέλες ή επεκτάσεις που χρησιμοποιούν πολλή μνήμη ή CPU και κλείστε ή απενεργοποιήστε τις για να επιταχύνετε το Chrome.

Ακολουθώντας αυτές τις τρεις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στην ομαλή και γρήγορη λειτουργία του Chrome. Θυμηθείτε να διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένο, καθώς μία νέα έκδοση του Chrome είναι πιθανό να διορθώνει προβλήματα απόδοσης. Για μέγιστη ασφάλεια εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε κάποιο Αξιόπιστο VPN.

Asus ZenFone 8 Android