Fable 4, ο Peter Molyneux δίνει τη δική του απάντηση

Αν θεωρείς τον εαυτό σου fan της σειράς Fable, τότε τα νέα σχετικά με το κλείσιμο της Lionhead Studios και η ακύρωση του Fable Legends ήταν ένα μαχαίρι στη καρδιά. Και στη δική μου, φυσικά! Θυμάμαι πόσο είχα εντυπωσιαστεί όταν έπαιξα για πρώτη φορά το Fable Anniversary. Όμορφα γραφικά, υπέροχη μουσική και οι καταστάσεις που σε έβαζαν να επιλέξεις αν θέλεις φωτοστέφανο ή διαβολικά κερατάκια. Και ενώ περιμέναμε για το Fable Legends, αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Fable 4


Fable 4, ο Peter Molyneux δίνει τη δική του απάντηση

25 Νοεμβρίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Δεν θα το κρύψω. Ένας χτύπος από τη καρδιά ξέφυγε όταν βρήκα είδηση σχετικά με το Fable 4. Πίστεψα έστω και για λίγο ότι ίσως κάτι να γίνεται εδώ, ίσως υπάρχει κάποια ελπίδα. Κατά βάθος όμως γνώριζα. Διότι δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι νέο για πιθανή ανάπτυξη. Από την άλλη όμως, έχουμε κάποιες δηλώσεις από τον Peter Molyneux. Ο γνωστός developer πίσω από το τίτλο, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα. Εγώ με τη σειρά μου, στηρίζω!

Για την ιστορία, ο Peter Molyneux ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Lionhead Studios το 1997. Τον Απρίλιο του 2006, η μικρή εταιρία γίνεται μέρος της οικογένειας της Microsoft Game Studios. Τότε ο Peter δήλωνε πως η σχέσεις μεταξύ των δυο εταιριών θα οδηγούσε στη δημιουργία φανταστικών τίτλων. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2012, αποχωρεί από Lionhead και Microsoft. Δε μένει άπραγος όμως και ιδρύει την 22Cans μαζί με τον Tim Rance (Lionhead Studios CTO).

Και ερχόμαστε στο τώρα. Σε συνέντευξη του στο Xbox: The Official Magazine, ο Peter Molyneux μίλησε για το Fable 4, τι σχέση του με το τύπο και τη Microsoft. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Αρχικά, σε ερώτηση σχετικά με το τίτλο, ο Peter είπε αυτό που σκεφτόμαστε όσοι αγαπάμε το Fable. Όπως απάντησε χαρακτηριστικά και ο ίδιος, “Είναι τρελό το γεγονός ότι η ανάπτυξη του τίτλου δεν προχωράει. Θα ήθελα πολύ να κάνω το Fable 4, και το στούντιο προσπάθησε. Η δημιουργία του όμως προϋποθέτει και την επαναφορά της αυθεντικής ομάδας”. Ο Peter αναφέρθηκε και στη συχνά τεταμένη σχέση μεταξύ Lionhead και Microsoft.

“Νομίζω πως έχει να κάνει με την αίσθηση του χιούμορ. Αυτή η σχεδόν politically incorrect βρετανική αίσθηση του χιούμορ στο Fable, με τις πόρνες και τους γάμους ομοφυλοφίλων. Η Microsoft είχε φρικάρει κατά κάποιο τρόπο. Ήταν απασχολημένη να εξαλείφει μέρη του γυναικείου σώματος, όπως τις θηλές άπλα για να μη προσβάλλει το κοινό”.

Τέλος, μίλησε και για τη σχέση του με τον τύπο. Παραδέχθηκε πως του λείπει ο καιρός που έδινε συνεντεύξεις και γνώριζε δημοσιογράφους σε διάφορα shows. Όμως αυτή η περίοδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τον ίδιο. Πιστεύει πως ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν του συμπεριφέρθηκε άσχημα και πως όλα αυτά τα χρόνια είχε καταπληκτικά άρθρα. “Οι καιροί έχουν αλλάξει”, όπως είπε, “και πρέπει να προσαρμόζεσαι σε αυτούς τους καιρούς”.

Fable 4

Πηγή


Fable 4, υπάρχει άραγε φως στον ορίζοντα;

16 Μαΐου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Δεν τελειώνει εκεί όμως η ιστορία. Μια νέα πληροφορία βρήκε το φως της δημοσιότητας και, συγκεκριμένα, μια δήλωση από τον πρώην art director της Lionhead Studios, John McCormack.

Πρώτα απ’ όλα αξίζει να αναφέρουμε πως η επιθυμία των ανθρώπων της Lionhead Studios δεν ήταν να δημιουργήσουν το Fable Legends, αλλά το Fable 4. O John McCormack άφησε την Lionhead Studios το 2012 μετά την απόρριψη της Microsoft για τη δημιουργία του τέταρτου μέρους της σειράς και, όπως ανέφερε ο ίδιος, η Lionhead αναζητούσε μεγαλύτερο budget και ένα κύκλο τεσσάρων χρόνων ανάπτυξης για να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα RPGs, όπως Mass Effect και Skyrim. Όμως. η Microsoft απέρριψε τη πρόταση και αντ’ αυτού έβαλε το στούντιο να δουλέψει πάνω στο free-to-play Fable Legends, πάνω στο οποίο, σημειωτέον, ξοδεύτηκαν 75 εκατομμύρια δολάρια πριν την ακύρωση του (κακιά Microsoft!).

Πάμε όμως στη δήλωση του John McCormack σχετικά με το Fable 4 και στο πώς θα ήταν αν η Micorsoft είχε δώσει το πράσινο φως. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το Fable 4 θα αναπτυσσόταν πάνω στην Unreal Engine 4 και οι παίκτες θα είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μια τεράστια και πυκνοκατοικημένη πόλη. Το καλύτερο όμως είναι ότι θα υπήρχαν ιπτάμενες μηχανές και αυτοκίνητα τραμ.

Fable 4

Έχει και άλλο! Το Fable 4 θα ήταν πιο σκοτεινό από τα προηγούμενα, θα περιελάμβανε ”πόρνες και χιούμορ” και, όπως καταλαβαίνετε, θα ανήκε στην R-rated κατηγορία. Απλά να σας πούμε ότι θα αντιμετωπίζατε μερικούς από τους πιο διάσημους ήρωες της σκοτεινής βρετανικής μυθολογίας όπως Jack the Ripper, Dr. Jekyll και Mr. Hyde (Μπορείτε να το φανταστείτε;).

Μετά απ’όλα αυτά, είναι δυνατόν να μη θέλουμε το Fable 4; Όπως ξέρουμε όμως, η Microsoft αρνείται να δώσει τα δικαιώματα του παιχνιδιού αλλού. Οπότε ελπίζουμε πως στο μέλλον η εταιρεία ίσως ξανασκεφτεί τη δημιουργία και κυκλοφορία του Fable 4, ίσως βέβαια να μη ταιριάζει με το αρχικό όραμα της Lionhead Studios. Άραγε υπάρχει φως στον ορίζονταΆραγε θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για άλλη μια φορά την εμπειρία του Fable;

Πηγή