Απίστευτο, μέχρι και το ChatGPT δεν θέλει τους Exynos της Samsung!

Σήμερα ρωτήσαμε το ChatGPT, δηλαδή την τεχνητή νοημοσύνη, πως μπορείς να διαλέξεις ένα καλό Value For Money κινητό. Μας είπε όλα τα κλασικά που πρέπει να προσέξουμε, όπως να επιλέξουμε δυνατό επεξεργαστή, να έχει καλή κάμερα και όλα αυτά τα συνηθισμένα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως μας είπε να διαλέξουμε κινητό με SnapDragon ή Exynos, παραλείποντας MediaTek, αλλά και τα chipset της Apple.

Για όποιον δεν γνωρίζει οι Exynos είναι επεξεργαστές που κατασκευάζονται από την Samsung και φοράνε μόνο οι Ευρωπαϊκές εκδόσεις των smartphone της.

Samsung Exynos

Η παράλειψη των Chipset της Apple ήταν λογική, αφού ρωτήσαμε για Value For Money κινητά. Όμως η παράλειψη των MediaTek παραμένει μυστήριο. Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε γιατί παρέλειψε τους MediaTek, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως δεν πρόκειται να πει πως: “Με έφτιαξαν στην Αμερική περιμένεις να προτείνω κινέζικο chipset;”.

Αμέσως ρωτήσαμε γιατί μας προτείνει Exynos και η απάντηση ήταν η εξής:

Ενώ οι επεξεργαστές Exynos, που αναπτύχθηκαν από τη Samsung, έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα από τα smartphones της Samsung, είναι γνωστό ότι έχουν προβλήματα απόδοσης σε σύγκριση με άλλους επεξεργαστές υψηλής τεχνολογίας, όπως οι Snapdragon της Qualcomm. Θεωρείται γενικά ότι οι επεξεργαστές Snapdragon προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις και αποδοτικότητα. Έτσι, αντί να προτείνω τον Exynos θα πρότεινα να εξετάσετε ένα smartphone με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon για καλύτερες επιδόσεις.

ChatGPT
Asus ZenFone 8 Android