Γελάνε οι ρέγγες ατλαντικού: Λένε ότι ο Exynos 2400 θα είναι πιο δυνατός από τον Snapdragon 8Gen3

Η Samsung πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο chipset ναυαρχίδας, το Exynos 2400, στις αρχές του 2024. Αυτό το τσιπ θα διαθέτει μια CPU 10 πυρήνων με έναν πρωταρχικό πυρήνα Cortex-X4, δύο μονάδες Cortex-A720 σε υψηλότερη συχνότητα, τρεις ακόμη πυρήνες Cortex-A720 με χαμηλότερο χρονισμό και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520 για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, θα ενσωματώνει μια νέα μονάδα γραφικών με βάση το RDNA2 με 6WGP.

Ο Exynos 2400 υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Αυτό οφείλεται στη συμπερίληψη ενός WGP (workgroup processor), ο οποίος αποτελεί μέρος της αρχιτεκτονικής RDNA που αναπτύχθηκε από την AMD. Ένας WGP περιλαμβάνει 2 υπολογιστικές μονάδες στη νέα λύση RDNA2, πράγμα που σημαίνει ότι ο Exynos 2400 διαθέτει συνολικά 12 υπολογιστικές μονάδες, σε σύγκριση με τις 3CU του προκατόχου του.

exynos samsung chipset
image from depositphotos.com

Εκτός από το βελτιωμένο υλικό, η Samsung συνεργάζεται με την AMD και τους προγραμματιστές παιχνιδιών για την εφαρμογή τεχνολογιών ray tracing στα τελευταία της chips. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει πιο ρεαλιστικά εφέ φωτισμού και σκιών στα παιχνίδια, καθώς και βελτιωμένα οπτικά εφέ συνολικά.

Ο Exynos 2400 αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην επερχόμενη σειρά Galaxy S24, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Ωραία όλα αυτά, αλλά το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεκάδες τεχνολογικά site έσπευσαν να γράψουν ότι ο επερχόμενow Exynos θα είναι αρκετά πιο δυνατός από τον SnapDragon 8 Gen 3.

Σχεδόν κάθε χρόνο βλέπουμε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Oι Exynos φαίνονται στα χαρτιά ότι καλύτερο υπάρχει και στη πράξη έχουμε απλά ένα ακόμα μέτριο chipset από την Samsung.

Asus ZenFone 8 Android