Η ΕΕ πιέζει για 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και 3 χρόνια για ενημερώσεις λογισμικού

Ένα από τα «καλά» στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τεχνολογικό κομμάτι, είναι οι οδηγίες που προσπαθεί να επιβάλλει στις εταιρίες τεχνολογίας. Έτσι μετά την κοινή υποδοχή για φόρτιση, η ΕΕ έβαλε στο στόχαστρό της και τις ενημερώσεις και την υποστήριξη των κατασκευαστών στις συσκευές τους.

Ευρωπαϊκή Ένωση 5 χρόνια update Android

Σύμφωνα με τη νεότερη οδηγία, οι εκπρόσωποι της κομισιόν, κατέθεσαν μία νέα οδηγία σύμφωνα με την οποία οι κατασκευαστές θα πρέπει να υποστηρίζουν τις συσκευές τους για ένα ελάχιστο διάστημα. Ποιο είναι αυτό; Πέντε χρόνια για ενημερώσεις ασφαλείας και τρία χρόνια για ενημερώσεις λογισμικού. Πρακτικά η ΕΕ πιέζει όλους τους κατασκευαστές να ακολουθήσουν την πολιτική που ακολουθεί η Samsung για πολλά κινητά. Ταυτόχρονα η οδηγία αναφέρει πως οι κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν έτοιμες τις ενημερώσεις σε διάστημα 2 μηνών από την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού.

Εκτός του παραπάνω, η ΕΕ φαίνεται να ενοχλείται από την μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της επίδοσης των συσκευών, μετά από ενημερώσεις. Τέλος, η ΕΕ πιέζει και για την διάθεση ανταλλακτικών έως και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία μίας συσκευής.

Τα παραπάνω είναι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύντομα θα λάβουν την τελική τους μορφή. Αν όλα πάνε καλά, ίσως έχουμε νεότερα μέχρι το τέλος του έτους. Έπειτα οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν 12 μήνες μετά την θέσπιση των οδηγιών.

I can only show you the door...