Η Essential είναι πλέον προς πώληση, ακυρώθηκε το Essential Phone 2

Η Αμερικάνικη startup Essential, της οποίας ηγείται ο δημιουργός του Android Andy Rubin, βγαίνει προς πώληση. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι πως σταματά και η ανάπτυξη του Essential PH-2, του δεύτερου smartphone που ετοίμαζε η εταιρία.

essential

Το μέλλον της Essential από εδώ και πέρα

Η Essential προσέλαβε την Credit Suisse Group AG σαν σύμβουλο με σκοπό την πώληση της εταιρίας. Μία πιθανή πώληση θα αφορά ολόκληρη την εταιρία. Αυτό περιλαμβάνει τα προϊόντα της εταιρίας, τις πατέντες της και το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής χωρίς όμως να έχει μαθευτεί κάτι παραπάνω.

Στα μελλοντικά προϊόντα της επιχείρησης υπήρχε φυσικά το Essential PH-2. Η ανάπτυξη όμως της νέας συσκευής σταμάτησε αφότου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για πώληση. Οι άνθρωποι γύρω από το project του Essential PH-2 έχουν πλέον μετατεθεί στην δημιουργία μίας συσκευής smart home με σκοπό την κυκλοφορία της στις αρχές του νέου έτους.

Η Essential θα μπορούσε να ξαναμπεί στην κατηγορία των smartphone αν βρει κάποιον άλλο κατασκευαστή που θα δημιουργήσει ένα smartphone με το brand της Essential, αντί της Foxconn, μετακυλίοντας έτσι ένα σημαντικό κόστος της κατασκευής ενός smartphone.

essential

Η πορεία του Essential PH-1

Το Essential Phone μας άρεσε για αρκετούς λόγους, αλλά είχε και αρκετά αρνητικά που δεν έκαναν ιδιαίτερα ομαλή την πορεία του στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του. Αρχικά καθυστέρησε να κυκλοφορήσει, και έφτασε τελικά στους κατόχους του τον Αύγουστο του 2017. Έπειτα είχε αρκετά προβλήματα με την κάμερα που ήταν και το βασικότερο μειονέκτημά του σύμφωνα με τα reviews. Ακόμα, αρνητικά επηρέασε και η υψηλή τιμή κυκλοφορίας και χρειάστηκαν γενναίες εκπτώσεις για να πουληθούν αρκετές μονάδες.

Ακόμα και έτσι όμως το Essential PH-1 είχε πολλά θετικά. Η ποιότητα κατασκευής ήταν μεταξύ των κορυφαίων smartphone και διέθετε ένα πολύ όμορφο design με ένα πολύ μικρό notch. Επίσης, η συσκευή τρέχει stock Android που για πολλούς enthusiast είναι σημαντικό κριτήριο. Δεν κατάφερε όμως να πείσει αρκετούς καταναλωτές να το αγοράσουν. Τελικά, η Essential υπολογίζεται πως έχει πουλήσει μέχρι σήμερα μόλις 150.000 συσκευές.

πηγή

Sony