Η Essential ετοιμάζει καινούργια συσκευή

Η ανάπτυξη ενός νέου smartphone δεν είναι εύκολη υπόθεση όπως πολλές φορές έχουμε δει στο παρελθόν. Εταιρίες όπως η RED, που έχει μεγάλη εμπειρία στο πεδίο των κινηματογραφικών καμερών, απέτυχε παταγωδώς. Ιδιαίτερα σκούρα τα βρήκε και η Essential με το πρώτο της smartphone, το PH-1. Εκεί όμως που όλοι περιμέναμε ότι δεν θα δούμε ποτέ δεύτερο Essential smartphone, η εταιρία επιβεβαίωσε πως εργάζεται επάνω σε μια νέα συσκευή.

Essential Phone 2 ή άλλου είδους συσκευή;

Οι πρώτες πληροφορίες για να συσκευή από την Essential κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2018 και ήθελαν την εταιρία να εργάζεται επάνω σε ένα “AI Phone” το οποίο θα έχει μικρή οθόνη. Ο χρήστης θα αλληλεπιδρά με αυτό κυρίως μέσω φωνής και η συσκευή θα μπορεί να απαντά από μόνη της σε μηνύματα και email ενώ θα μπορεί να πραγματοποιήσει και κλήσεις. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται μεγάλη οθόνη.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη ενημέρωση σχετικά. Πρόσφατα όμως, κάποιος μηχανικός της Essential έκανε μία καταχώρηση στον κώδικα του AOSP σχετικά με τον προσανατολισμό της συσκευής κατά τη διάρκεια του boot. Συγκεκριμένα, το σχόλιο αφορά το boot animation όταν η συσκευή είναι γυρισμένη κατά 90 ή 270° (η όρθια θέση είναι 0°). Κατά την εκκίνηση, ένα smartphone είναι πάντα στις 0°, με το landscape mode να συναντάται κυρίως σε tablet.

Essential Phone 1
Το Essential PH-1

Αυτό μας βάζει σε αρκετές σκέψεις για το τι είδους συσκευή μπορεί να είναι το νέο Essential. Θα μπορούσε να είναι tablet, αλλά με βάση τα προηγούμενα δημοσιεύματα δεν έχει και πολύ νόημα ένα “AI tablet”. Αν η συσκευή δεν είναι ένα μικρό smartphone, τότε είναι πιο πιθανό να είναι ένας smart assistant για το σπίτι, στα πρότυπα του Amazon Echo Show.

Το είδος της συσκευής παραμένει μυστήριο, αλλά, κάποια πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά. Το νέο προϊόν της Essential θα εξοπλίζεται με Snapdragon 730 και θα διαθέτει σίγουρα κάμερα. Ο κώδικας που εντοπίστηκε κάνει συγκεκριμένες αναφορές στους αισθητήρες Sony IMX 519, Sony IMX 586, Sony IMX 258, Sony IMX 476, και Samsung S5K5E9. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρχουν όλοι αυτοί οι αισθητήρες μαζί, αλλά, πως απλώς δοκιμάστηκαν στην συσκευή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της. Τέλος, ο κώδικας έχει αναφορές σε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην έκδοση Android που θα εξοπλίζει τη συσκευή, η οποία είναι το Android 10.

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν μέλη του XDA forum και δημοσίευσε το XDA. Σε αίτημα του μέσου για σχολιασμό, η Essential επιβεβαίωσε πως όντως εργάζεται επάνω στην δημιουργία νέας συσκευής χωρίς όμως να αποκαλύψει κάτι πιο συγκεκριμένο. Ανέφερε ακόμα πως η συσκευή που ετοιμάζεσαι βρίσκεται σε φάση “early testing” οπότε, το τελικό προϊόν μπορεί και να απέχει αρκετά από την κυκλοφορία.