Εντοπίστε το κινητό σας με τα αξιόπιστα εργαλεία της Google!

Είτε δεν θυμάσαι πού άφησες το Android κινητό σου, είτε στο κλέψανε, είτε το έχασες, αυτό το άρθρο θα καλύψει όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις και θα σε βοηθήσει να το εντοπίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, για να εντοπίσουμε το κινητό θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή και το web application της Google “find my device” (στα Ελληνικά “εύρεση συσκευής”).

Με τη web έκδοση της υπηρεσίας αυτής, μπορούμε και από τον υπολογιστή να εντοπίσουμε το κινητό. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη στο κινητό που θέλουμε να βρούμε. Στα πιο πολλά κινητά η συγκεκριμένη εφαρμογή για την εύρεση της συσκευής έρχεται προ-εγκατεστημένη. Ακόμα κι αν το κινητό χάθηκε και δεν θυμάστε αν είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω οδηγίες έτσι κι αλλιώς.

Εφόσον έχετε Android κινητό, κατά 99% έχετε και Google λογαριασμό, δηλαδή ένα απλό email με κατάληξη @gmail.com. Η διαδικασία είναι ίδια είτε θέλετε να βρείτε το κινητό σας μέσω κάποιου άλλου Android κινητού, είτε με τη web εφαρμογή από υπολογιστή. Ας ξεκινήσουμε με τη web έκδοση, που είναι και πιο εύκολη να τη χρησιμοποιήσουμε. Μπείτε εδώ και, αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε login με το email της Google (gmail). Την εφαρμογή εντοπισμού θα τη βρείτε εδώ.

εντοπισμοσ κινητου

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το παρακάτω μενού. Πάνω αριστερά, μπορείτε να δείτε όλα τα κινητά τα οποία είναι συνδεδεμένα με το Google λογαριασμό σας. Επιλέξτε το κινητό που θέλετε να εντοπίσετε και έπειτα θα εμφανιστούν αυτές οι 3 επιλογές που βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα. Ακριβώς οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες και από την εφαρμογή για Android κινητά. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι κάνουν αυτές οι 3 επιλογές.εντοπισμός κινητού android

Εντοπισμός κινητούς, διαθέσιμες ενέργειες

  • Αναπαραγωγή ήχου: Με αυτή την επιλογή το κινητό θα αρχίσει να χτυπάει όσο πιο δυνατά γίνεται, ώστε να εντοπίσετε το κινητό σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πού ακριβώς το έχετε αφήσει. Ακόμα κι αν το κινητό είναι σε αθόρυβη λειτουργία δεν έχει καμία σημασία. Με αυτήν την επιλογή θα αρχίσει να χτυπάει έτσι κι αλλιώς.
  • Κλείδωμα: Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να κλειδώσετε το κινητό, αλλά και να εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο μήνυμα που θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται το μήνυμα “Έχω χάσει το κινητό μου, παρακαλώ καλέστε με άμεσα” και να επιλέξετε κι έναν αριθμό για να σας πάρει πίσω. Με αυτήν την ενέργεια, όποιος έχει το κινητό σας δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει παρά μόνο να δει το μήνυμα που έχετε επιλέξει για να δει.
  • Διαγραφή: Σε περίπτωση που το κινητό έχει κλαπεί, υπάρχει και η επιλογή για ολική διαγραφή όλων των δεδομένων που υπάρχουν στο κινητό. Ουσιαστικά, θα κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και εν συνεχεία θα κλειδώσει το κινητό. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το κάνετε έγκαιρα, τα δεδομένα δεν είναι εκτεθειμένα σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το κινητό σας και είστε σίγουροι πως έχει κλαπεί, τότε καλό θα είναι να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή.

εντοπισμος κινητου

Προϋποθέσεις για ορθό εντοπισμό κινητού

  • Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως, για όλες τις παραπάνω ενέργειες, η συσκευή που χάθηκε και θέλουμε να εντοπιστεί πρέπει να έχει δεδομένα (data). Μόνο έτσι οι παραπάνω ενέργειες θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με επιτυχία. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλό είναι να έχετε φροντίσει να έχετε τουλάχιστον κάποιο βασικό πακέτο δεδομένων.
  • Στον χάρτη μπορείτε να εντοπίσετε το smartphone σας, αλλά – ακόμα και αν το βρείτε εκεί – θα είναι δύσκολο να το εντοπίσετε. Αν υποθέσουμε πως το κινητό έχει κλαπεί και το βρείτε στον χάρτη σε σημείο πυκνοκατοικημένο, είναι σχεδόν αδύνατον να βρείτε πού ακριβώς είναι. Οι δέκτες GPS μέσα σε κτίρια δεν πιάνουν καλά και ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση 100 μέτρων ή και μεγαλύτερη, ανάλογα με το πόσο αξιόπιστο είναι το GPS του κινητού μας.

One Response

  1. Anonymous 01/09/2018

Leave a Reply