Εντόπισε το κινητό σου με εφαρμογή της Google!

Είτε δεν θυμάσαι πού άφησες το Android κινητό σου, είτε στο κλέψανε, είτε το έχασες, αυτό το άρθρο θα καλύψει όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις και θα σε βοηθήσει να το εντοπίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, για να εντοπίσουμε το κινητό θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή και το web application της Google “find my device” (στα Ελληνικά “εύρεση συσκευής”).

Με την web έκδοση της υπηρεσίας αυτής μπορούμε και από τον υπολογιστή να εντοπίσουμε το κινητό. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη στο κινητό που θέλουμε να βρούμε. Στα πιο πολλά κινητά τηλέφωνα η συγκεκριμένη εφαρμογή για την εύρεση της συσκευής έρχεται προ-εγκατεστημένη. Ακόμα κι αν η συσκευή χάθηκε και δεν θυμάστε αν είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω οδηγίες έτσι κι αλλιώς.

Εφόσον έχετε Android κινητό, κατά 99.9% έχετε και Google λογαριασμό, δηλαδή ένα απλό email με κατάληξη @gmail.com. Η διαδικασία είναι ίδια είτε θέλετε να κάνετε εύρεση κινητού μέσω κάποιου άλλου Android κινητού, είτε με τη web εφαρμογή από υπολογιστή. Ας ξεκινήσουμε με τη web έκδοση, που είναι και πιο εύκολη να την χρησιμοποιήσουμε. Μπείτε εδώ και, αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε login με το email της Google (gmail). Την εφαρμογή εντοπισμού για Android θα τη βρείτε εδώ.

εντοπισμοσ κινητου

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το παρακάτω μενού. Πάνω αριστερά, μπορείτε να δείτε όλα τα κινητά τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον Google λογαριασμό σας. Επιλέξτε το κινητό που θέλετε να εντοπίσετε και έπειτα θα εμφανιστούν αυτές οι 3 επιλογές που βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα. Ακριβώς οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες και από την εφαρμογή για Android κινητά. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι κάνουν αυτές οι 3 επιλογές.

εντοπισμός κινητού android

Εντοπισμός κινητού, διαθέσιμες ενέργειες

  • Αναπαραγωγή ήχου: Με αυτή την επιλογή το κινητό θα αρχίσει να χτυπάει όσο πιο δυνατά γίνεται, ώστε να εντοπίσετε το κινητό σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πού ακριβώς το έχετε αφήσει. Ακόμα κι αν το κινητό είναι σε αθόρυβη λειτουργία δεν έχει καμία σημασία. Με αυτήν την επιλογή θα αρχίσει να χτυπάει έτσι κι αλλιώς.
  • Κλείδωμα: Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να κλειδώσετε το κινητό, αλλά και να εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο μήνυμα που θέλετε στην οθόνη του. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται το μήνυμα “Έχω χάσει το κινητό μου, παρακαλώ καλέστε με άμεσα” και να επιλέξετε κι έναν αριθμό για να σας πάρει πίσω. Με αυτήν την ενέργεια, όποιος έχει το κινητό σας δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει παρά μόνο να δει το μήνυμα που έχετε επιλέξει για να δει.
  • Διαγραφή: Σε περίπτωση που το κινητό έχει κλαπεί, υπάρχει και η επιλογή για ολική διαγραφή όλων των δεδομένων που υπάρχουν στο κινητό. Ουσιαστικά, θα κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και εν συνεχεία θα κλειδώσει το κινητό. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το κάνετε έγκαιρα, τα δεδομένα δεν θα είναι εκτεθειμένα σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το κινητό σας και είστε σίγουροι πως έχει κλαπεί, τότε καλό θα είναι να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή.
εντοπισμος κινητου

Προϋποθέσεις για ορθό εντοπισμό και εύρεση κινητού

  • Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως, για όλες τις παραπάνω ενέργειες, η συσκευή που χάθηκε και θέλουμε να εντοπιστεί πρέπει να έχει δεδομένα (data ή WiFi). Μόνο έτσι οι παραπάνω ενέργειες θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με επιτυχία και να οδηγήσουν στην εύρεση της συσκευής. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλό είναι να έχετε φροντίσει να έχετε τουλάχιστον κάποιο βασικό πακέτο δεδομένων.
  • Στον χάρτη μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή σας, αλλά – ακόμα και αν το βρείτε εκεί – θα είναι δύσκολο να το εντοπίσετε. Αν υποθέσουμε πως το κινητό έχει κλαπεί και το βρείτε στον χάρτη σε σημείο πυκνοκατοικημένο, είναι σχεδόν αδύνατον να βρείτε πού ακριβώς είναι. Οι δέκτες GPS δουλεύουν με την βοήθεια δορυφόρων, αλλά μέσα σε κτίρια δεν πιάνουν καλά και ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση 20 μέτρων ή και μεγαλύτερη, ανάλογα με το πόσο αξιόπιστο και σύγχρονο είναι το GPS του κινητού μας.

3 Comments

  1. τελεια εφαρμογη για αυτους που ξεχνανε συνεχεια τις κεινησεις τους

  2. Χρήσιμο αυτή η ανάρτηση. Όμως στη περίπτωση που από την άλλη πλευρά το κινητό είναι κλειστό περιμένουμε να ανοίξει; Ή θα λάβει την εντολή με το που θα ενεργοποιηθεί;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *