Δύο λύσεις για γρήγορο και αποτελεσματικό internet από την Devolo!

Είσαι σπίτι,έχει βγει νέο επεισόδιο GoT της αγαπημένης σου σειράς και ανυπομονείς να ολοκληρωθεί το download. Όμως, αδελφός, σχέση ή πατέρας παίζει έναν γύρο από το online game που του αρέσει και γκρινιάζει πως τον κολλάς. Πριν μπεις να τσεκάρεις το Speed Test στο διαδίκτυο για να σιγουρέψεις ότι η σύνδεσή σου λειτουργεί κανονικά, σκέψου ότι μπορεί να φταίει η εμβέλεια του WiFi router και απλά να χρειάζεται ενίσχυση σήματος.

Όχι, το κόλπο με το τενεκεδάκι επάνω στην κεραία, όσο εφευρετικό κι αν είναι, δεν θα σε σώσει! Υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικές λύσεις -σαφώς ακριβότερες από το τενεκεδάκι – που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του σήματος WiFi στο σπίτι και τον εργασιακό χώρο. Μία εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα με αξιόλογα προϊόντα, είναι η Devolo.

ενίσχυση wifi

Είναι ευρέως γνωστό πως, όσο καλή και γρήγορη σύνδεση internet κι αν έχει κάποιος, δεν σημαίνει ότι σε κάθε γωνία του σπιτιού του θα έχει την ίδια απόδοση. Αυτό οφείλεται στο σήμα του WiFi router. Η ισχύς του σήματος, από το σημείο που βρίσκεται το router έως την άλλη άκρη του σπιτιού, είναι εντελώς διαφορετική. Σταδιακά, το σήμα αποδυναμώνεται καθώς υποχρεούται να διαπεράσει έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω τοίχους για να φτάσει στην συσκευή μας.

Η Devolo AG είναι μία Γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται με τα συστήματα Powerline από το 2009, τα οποία στηρίζονται στην τεχνολογία dLAN. Η τεχνολογία αυτή εκμεταλλεύεται την υπάρχουσα καλωδίωση ηλ. ρεύματος του χώρου που βρισκόμαστε, δημιουργεί διεύρυνση και ενισχύει το δίκτυο internet που διαθέτουμε. Κάντε μια μέτρηση internet εδώ για να δείτε πόσο γρήγορη είναι η γραμμή του internet.

ενίσχυση σηματος wifi

Devolo Gigagate & Powerline, δύο εξέχουσες λύσεις διεύρυνσης δικτύου

Για τα προϊόντα της Devolo έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Στον τομέα του WiFi repeater, έχουμε μιλήσει διεξοδικά για το Devolo GigaGate. Έχει την ικανότητα να συνδέεται με το router μας, δημιουργώντας μία ασύρματη γέφυρα για το οικιακό μας δίκτυο ενισχύοντας το σήμα, ακόμη και σε άλλον όροφο! Ένα ακόμη προϊόν που αναλύσαμε ήταν το Devolo WiFi 1200+ ac, το οποίο είναι ουσιαστικά μία συσκευή που μπαίνει στην πρίζα του χώρου που θέλετε να επεκτείνεται το ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο.

Μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του κτίσματος, μεταφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά το internet σε όποιο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου θέλουμε και ενισχύει την απόδοση του σήματος. Οι διαφορές του με το GigaGate είναι πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλον όροφο, στην περίπτωση που υπάρχει διαφορετική παροχή ρεύματος, και δεν έχει πολλές θύρες ethernet.

Η εταιρεία δεν σταματά σε αυτά τα δύο προϊόντα. Υπάρχουν αξιόλογα προϊόντα όπως τηλεχειριζόμενοι διακόπτες, πρίζες και μετρητές και άλλα πολλά που αξίζει να γνωρίσετε. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε στο site της Devolo και να δείτε τα τρέχοντα προϊόντα της.