Αγορές & εκτελωνισμός από Κίνα | Απέφυγε το τελωνείο εύκολα


Notice: Undefined index: enable_howto in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 124

Notice: Undefined index: enable_howto in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 167

Παρόλο που έχω κάνει άπειρες αγορές από Κίνα, ευτυχώς δεν έχω βρεθεί ακόμα στη δυσάρεστη θέση να πληρώσω κάποια χρέωση τελωνείου. Όχι από τύχη μόνο, αλλά γιατί γνωρίζω 2 πράγματα παραπάνω. Όσοι όμως έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να περάσει το Κινέζικο κινητό τηλέφωνο ή κάποιο άλλο δέμα από τελωνείο, τότε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το τέλος αναθεώρησης δασμών και τι εκτελωνισμός.

Όπως υποσχέθηκα, ορίστε, ο απόλυτος οδηγός για να αποφύγετε το τελωνείο. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, όταν ένα δέμα αναγράφει πάνω μεγάλη αξία, είναι πολύ πιθανό να περάσει από τελωνείο. Εκεί θα ανοίξουν το πακέτο να δουν τι έχει μέσα και στη συνέχεια θα μάθουν την τιμή του προϊόντος διαδικτυακά από το πρώτο κινέζικο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα βρουν μπροστά τους. Εδώ είναι που όλα πάνε κατά διαόλου! Το περίεργο είναι ότι σχεδόν πάντα γίνεται υπερκοστολόγηση και η δήθεν “εκτιμώμενη” τιμή είναι πάντα πιο μεγάλη από την πραγματική.

Μέχρι και τον Ιούλιο, οι παραλήπτες που ήθελαν αναθεώρηση των δασμών, θα έπρεπε να πληρώνουν 10 ευρώ έξτρα. Πλέον όμως, αυτή η χρέωση ανεστάλη για άγνωστο χρονικό διάστημα για δέματα εξωτερικού και στη περίπτωσή μας, από Κίνα. Τα νέα μέχρι εδώ μπορεί να ακούγονται θετικά, αλλά διαβάστε και το υπόλοιπο! Πλέον, λοιπόν, όλα τα δέματα εξωτερικού θα περνάνε από τελωνείο για εκτελωνισμό, σύμφωνα με τα νέα ειδικά τέλη.

εκτελωνισμοσ εισαγωγεσ απο κινα

Η μεγάλη τρύπα, που προφανώς και δημιουργήθηκε εσκεμμένα για να συγχύσει το κόσμο, είναι πως όλα τα δέματα εξωτερικού εκτός E.E θα περνάνε τελωνείο, ανεξαρτήτως αξίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο πίνακα, δέματα αξίας έως 150€, οι παραλήπτες τους θα πληρώνουν 15€ δασμούς εκτελωνισμού. Από 150€ έως και 500€, η χρέωση του τελωνείου φτάνει τα 20€. Τέλος, από 500€ έως 1000€, ο εκτελωνισμός πάει στα 50€.

Είναι φανερό πως θέλουν να χτυπήσουν τις μικρές αγορές που κάνει ο κόσμος από το εξωτερικό, αφού πλέον αν τους καπνίσει θα μοιράζουν 15€ χρεώσεις ακόμα και για καλώδια. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η ασυνεννοησία ΕΛΤΑ και τελωνείου, αφού το δεύτερο δε μπορεί να χρέωσή δέματα μικρότερη αναγραφόμενη αξίας από 22€ από τρίτες χώρες. Το τελωνείο είναι πιο “πάνω” από τα ΕΛΤΑ οπότε αν περάσει από τελωνείο ελεύθερο, δε γίνεται τα ΕΛΤΑ να χρεώσουν τίποτα.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ακόμα φρέσκια και θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να δούμε πως και εάν θα εφαρμοστεί. Πιο πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον εκτελωνισμό μπορείτε να βρείτε στη παραπάνω εικόνα.

Asus ZenFone 8 Android

Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/techvalue25452/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031