Αγορές & εκτελωνισμός από Κίνα | Απέφυγε το τελωνείο εύκολα

Παρόλο που έχω κάνει άπειρες αγορές από Κίνα, ευτυχώς δεν έχω βρεθεί ακόμα στη δυσάρεστη θέση να πληρώσω κάποια χρέωση τελωνείου. Όχι από τύχη μόνο, αλλά γιατί γνωρίζω 2 πράγματα παραπάνω. Όσοι όμως έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να περάσει το Κινέζικο κινητό τηλέφωνο ή κάποιο άλλο δέμα από τελωνείο, τότε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το τέλος αναθεώρησης δασμών και τι εκτελωνισμός.

Όπως υποσχέθηκα, ορίστε, ο απόλυτος οδηγός για να αποφύγετε το τελωνείο. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, όταν ένα δέμα αναγράφει πάνω μεγάλη αξία, είναι πολύ πιθανό να περάσει από τελωνείο. Εκεί θα ανοίξουν το πακέτο να δουν τι έχει μέσα και στη συνέχεια θα μάθουν την τιμή του προϊόντος διαδικτυακά από το πρώτο κινέζικο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα βρουν μπροστά τους. Εδώ είναι που όλα πάνε κατά διαόλου! Το περίεργο είναι ότι σχεδόν πάντα γίνεται υπερκοστολόγηση και η δήθεν “εκτιμώμενη” τιμή είναι πάντα πιο μεγάλη από την πραγματική.

Μέχρι και τον Ιούλιο, οι παραλήπτες που ήθελαν αναθεώρηση των δασμών, θα έπρεπε να πληρώνουν 10 ευρώ έξτρα. Πλέον όμως, αυτή η χρέωση ανεστάλη για άγνωστο χρονικό διάστημα για δέματα εξωτερικού και στη περίπτωσή μας, από Κίνα. Τα νέα μέχρι εδώ μπορεί να ακούγονται θετικά, αλλά διαβάστε και το υπόλοιπο! Πλέον, λοιπόν, όλα τα δέματα εξωτερικού θα περνάνε από τελωνείο για εκτελωνισμό, σύμφωνα με τα νέα ειδικά τέλη.

εκτελωνισμοσ εισαγωγεσ απο κινα

Η μεγάλη τρύπα, που προφανώς και δημιουργήθηκε εσκεμμένα για να συγχύσει το κόσμο, είναι πως όλα τα δέματα εξωτερικού εκτός E.E θα περνάνε τελωνείο, ανεξαρτήτως αξίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο πίνακα, δέματα αξίας έως 150€, οι παραλήπτες τους θα πληρώνουν 15€ δασμούς εκτελωνισμού. Από 150€ έως και 500€, η χρέωση του τελωνείου φτάνει τα 20€. Τέλος, από 500€ έως 1000€, ο εκτελωνισμός πάει στα 50€.

Είναι φανερό πως θέλουν να χτυπήσουν τις μικρές αγορές που κάνει ο κόσμος από το εξωτερικό, αφού πλέον αν τους καπνίσει θα μοιράζουν 15€ χρεώσεις ακόμα και για καλώδια. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η ασυνεννοησία ΕΛΤΑ και τελωνείου, αφού το δεύτερο δε μπορεί να χρέωσή δέματα μικρότερη αναγραφόμενη αξίας από 22€ από τρίτες χώρες. Το τελωνείο είναι πιο “πάνω” από τα ΕΛΤΑ οπότε αν περάσει από τελωνείο ελεύθερο, δε γίνεται τα ΕΛΤΑ να χρεώσουν τίποτα.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ακόμα φρέσκια και θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να δούμε πως και εάν θα εφαρμοστεί. Πιο πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον εκτελωνισμό μπορείτε να βρείτε στη παραπάνω εικόνα.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

6 Comments

  1. Σέ μιά χρεοκοπημένη χώρα όλα μπορούν νά συμβούν μέχρι καί τά πιό απίθανα. Μιλάνε για τις συντάξεις, για παροχές, για προσλήψεις, λες και ζούμε σε μία πλούσια χώρα. Μιλάνε γιά επενδύσεις και για νέες δουλειές γιά ανάπτυξη αλλά δεν λένε ποιος μπορεί να τις κάνει όταν χιλιάδες επιχειρήσεις άλλαξαν έδρα καί τά συμφέροντα τους βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Επί τού θέματος μέ τά ΕΛΤΑ, είναι χρεοκοπημένα. Από Γερμανία αγόρασα PC Desktop από Firma ITSCO μέσω ebay καί DHL/German Post Office καί πλήρωσα 25 Ευρώ γιά 11.5 kg, ( Τιμολόγιο DHL/German Post Office, Paket up to 10-20 Kg, 23 Euro!), τά ΕΛΤΑ γιά τά ίδια βάρη αποστολή πρός E.U. 10-20 kg πληρώνεις 64 – 108 Ευρώ, οπωσδήποτε δέν μπορείς νά πουλήσεις μέσω τού ebay βαριά αντικείμενα.

  2. Γειἁ σου Μανὡλη, Με το Europe Raillway Priority Mail απο GearBest τι παἱζει, περναει τλωνειο.
    Σ ευχαριστὡ εκ των προτἑρων.

  3. ενας επεξεργαστής αξίας 11 ευρώ ήρθε στην ελλάδα στις 29/7/2018 και μέλλον θα τον πάρω στις 8/9/2018 γιατι λένε καθηστερεί στο τελωνείο.
    Μαύρα Χάλια

  4. Κλασσικά το μπουρδελοκράτος βγάζει κι απο την μύγα ξύγκι και ζητάει λεφτά χωρίς να κάνεις τίποτα!Επιπλέον με όλη αυτήνντην διαδικασία καθυστερεί την παράδοση των δεμάτων!

  5. mia erotisi thelo na agoraso ena motor aksia 150,04e apo to banggood i methodi pou dini einai tris Air Parcel Register / EMS Express mail Service / Expedited Shipping Service , kai edo erxete i aporia m an ego epilekso mia apo tis tris tha pai sigoura telonio ti tha pliroso omos sto telonio gt to psaxno olo to apogema kai dn exo katalabi :/

  6. Καλησπερα, θελω να ρωτησω για 4 ζευγαρια παπουτσια απο διαφορετικους πωλητες αξιας 100 ευρω απο κινα πληρωνω τιποτα,περυσι ειχα κανει αγορες και δεν πληρωσα . Ευχαριστω .