Το Dynamic Island των iPhone 14 ήρθε στο Android

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της παρουσίασης των νέων iPhone Κινητών ήταν το Dynamic Island. Η Apple επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να χρυσώσει το χάπι του Punch Hole μέσα στην οθόνη στους φίλους της. Σε ένα μαύρο πλαίσιο η συσκευή θα εμφανίζει πληροφορίες όπως κλήσεις, κομμάτια μουσικής, ειδοποιήσεις και άλλα, «κρύβοντας» έτσι το κομμάτι που καταλαμβάνουν οι selfie κάμερες.

ios dynamic island

Όπως πάντα, η κοινότητα του Android βρήκε τον τρόπο να πειραματιστεί και η ίδια με κάτι αντίστοιχο. Μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα ήδη έχουμε την πρώτη υλοποίηση του Dynamic Island για Android smartphone. Αυτή ήρθε από το Grumpy UI, ένα νέο θέμα που καταχωρήθηκε για έγκριση στο Theme Store του MIUI. Όπως μαρτυρά και το σύντομο βίντεο, η συσκευή της Xiaomi με εγκατεστημένο το Grumpy UI συμπεριφέρεται σχεδόν όπως ένα νέο iPhone 14 Pro. Μόλις η Xiaomi εγκρίνει το theme, αυτό θα γίνει προσβάσιμο από όλους.

Το παραπάνω αποδεικνύει πως σε μία χρονιά που η Apple βασίστηκε στο software της, η απάντηση από την κοινότητα του Android ήταν άμεση. Ακόμη δεν ξέρουμε αν κάποιος κατασκευαστής υιοθετήσει παρόμοια λογική στις συσκευές του, όμως σίγουρα θα δούμε και περισσότερο εξελιγμένες υλοποιήσεις του Dynamic Island σε Androdi

I can only show you the door...