Η περίεργη περίπτωση του δωρεάν Diablo Immortal

Μετά από μήνες αναμονής και «γκρίνιας» ήρθε η στιγμή που το Diablo Immortal έγινε διαθέσιμο σε Android, iOS και υπολογιστές. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για έναν free to play τίτλο της γνωστής σειράς που κυκλοφόρησε για smartphone, και αυτός ήταν ο λόγος των αντιδράσεων από τους σκληροπυρηνικούς της σειράς.

Τελικώς ξοδεύοντας λίγες ώρες με το παιχνίδι γίνεται αντιληπτό πως αυτό δεν είναι ένα κακό παιχνίδι. Τα γραφικά είναι εντυπωσιακά και ειδικά σε συσκευές που υποστηρίζουν 60FPS το Diablo Immortal δείχνει υπέροχο. Αντίστοιχα, το gameplay του είναι πολύ κοντά σε αυτό των κύριων τίτλων. Ο χειρισμός είναι σχεδόν άψογος για οθόνες αφής, ενώ με gamepad το παιχνίδι πλησιάζει ακόμη περισσότερο σε όσα έχουν συνηθίσει οι φίλοι της σειράς. Ταυτόχρονα, ο τίτλος έχει βάθος, διαθέτοντας πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά και ένα πλούσιο campaign με ιστορία που εξελίσσεται ανάμεσα στα Diablo 2 και Diablo 3.

Είναι όμως τα παραπάνω αρκετά; Φυσικά και όχι, αφού το παιχνίδι είναι πνιγμένο στα microtransactions, κάτι που αργεί να γίνει αντιληπτό. Υπάρχουν όλοι οι εκνευριστικοί μηχανισμοί που συναντώνται στα mobile games και το χειρότερο είναι πως αλλοιώνουν το gameplay. Υπολογίζεται πως για να εξοπλίσει κανείς πλήρως τον χαρακτήρα του χρειάζονται περίπου 110.000$.

Μένει να δούμε αν η Blizzard θα κάνει πίσω σε κάποια θέματα, δίνοντας ελπίδα στους φίλους της σειράς, ή αν θα συνεχίσει έτσι, ικανοποιώντας τα άτομα που δεν έχουν θέμα να πληρώσουν.