Προσοχή, τρέχει απάτη phishing που παριστάνει την DHL και αποσπά πιστωτικές

Σε μια ανησυχητική εξέλιξη, “χάκερς” στην Ελλάδα ξεκίνησαν πρόσφατα μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού “ψαρέματος” προσποιούμενοι ότι προέρχονται από τη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών DHL. Αυτοί οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν παραπλανητικές τακτικές, συμπεριλαμβανομένης μιας ψεύτικης ιστοσελίδας, για να εξαπατήσουν τα ανυποψίαστα θύματα ώστε να δώσουν προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε αυτή την απάτη και να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” έχουν γίνει ολοένα και πιο εξελιγμένες και διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια, και αυτό το τελευταίο περιστατικό στην Ελλάδα χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση του πανταχού παρόντος κινδύνου. Τα δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από τους “χάκερς” μοιάζουν εξαιρετικά με νόμιμες επικοινωνίες από την DHL, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση της απάτης από τους χρήστες. Χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη μας σε γνωστά brand όπως η DHL, για να παρασύρουν τα θύματα στην παγίδα τους.

DHL phishing
Το phishing email

Η απάτη λειτουργεί κατευθύνοντας τους παραλήπτες σε έναν κατασκευασμένο ιστότοπο που μιμείται την επίσημη πλατφόρμα της DHL. Μόλις βρεθούν εκεί, οι ανυποψίαστοι καλούνται να εισάγουν προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων πληροφοριών όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών. Οι χάκερ εκμεταλλεύονται αυτά τα κλεμμένα στοιχεία για οικονομικό όφελος ή τα πωλούν στο dark web, διαιωνίζοντας περαιτέρω τον κύκλο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Επαληθεύετε πάντα τη γνησιότητα ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγχοντας διπλά τη διεύθυνση του αποστολέα και εξετάζοντας προσεκτικά το περιεχόμενο για τυχόν παρατυπίες ή γραμματικά λάθη. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι νόμιμες εταιρείες όπως η DHL δεν θα ζητούσαν ποτέ στοιχεία πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν έχετε αμφιβολίες, επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρεία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ή των καναλιών υποστήριξης πελατών για να επαληθεύσετε τη νομιμότητα της επικοινωνίας.

Asus ZenFone 8 Android