Devolo 1200+ WiFi ac Review, από τα πιο αξιόλογα Powerline!

Η Devolo έχει μεγάλη εμπειρία στα PowerLine και, με το Devolo 1200+ που μας έστειλε για να εξετάσουμε αναλυτικά, μας το αποδεικνύει. Πρόσφατα, είδαμε και το Devolo Gigagate το οποίο είναι ένα WiFi Bridge, αλλά τα powerline είναι πιο καλή λύση σαν σύνολο. Ειδικά αν ο χώρος που θέλουμε να ενισχύσουμε το σήμα, χρησιμοποιεί τα ίδια ηλεκτρικά καλώδια. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε για το Devolo 1200+ είναι πως δουλεύει με τη νέα WiFi τεχνολογία ac και μπορεί να πετύχει από 433mbps μέχρι 1200mbps μεταφορά ταχύτητας δεδομένων!

ενισχυτης σηματος wifi

Τι είναι το WiFi ac Powerline, όμως;

Powerline βαφτίστηκαν οι αντάπτορες, ας το πω απλά, που μπορούν και μετατρέπουν την ηλεκτρική καλωδίωση στο σπίτι μας (και όχι μόνο) σε τοπικό και ασύρματο δίκτυο για την επέκτασή του. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Powerline Starter Kit που μας έστειλε η Devolo, για να το εξηγήσουμε λίγο πιο πρακτικά.

Εγκατάσταση: Κάθε starter kit powerline περιέχει μέσα 2 συσκευές. Η μια που είναι πιο μικρή σε μέγεθος συνήθως, πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στο router ώστε να μπορεί να μοιράσει δίκτυο και internet μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Αν υπάρχει πολύπριζο, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από την πρίζα και να βάλετε το powerline. Στη συνέχεια, βάλτε το πολύπριζο πάνω στην powerline συσκευή. Δεν δέχονται όλα τα powerline υποδοχή για πρίζα. Το Devolo 1200+ ευτυχώς είναι passthrough.

Μέσα στο κουτί, υπάρχουν και οδηγίες χρήσης με εικόνες. Για τους πιο προχωρημένους, υπάρχει και ένα τεράστιο manual. Ακόμα, δοκιμάστε τη γραμμή σας και δείτε πόσο γρήγορη είναι με την εργαλείο μέτρησης ταχύτητας internet speedtest.

ενισχυτης σηματος wifi

Τι είναι passthrough powerline;

Είναι οι συσκευές επέκτασης ενσύρματου ή ασύρματου δικτύου που επιτρέπουν τη χρήση πρίζας. Πολύ χρήσιμο, αφού δεν χρειάζεται να χάσουμε καμία υποδοχή πρίζας στο σπίτι. Όπως βλέπετε από τις εικόνες, και οι 2 συσκευές του starterkit είναι passthrough!

ενισχυτης σηματος wifi

Devolo 1200+ ac Powerline

Αφού είδαμε λίγο τα βασικά, ας συνεχίσουμε στην αξιολόγηση του powerline της Γερμανικής Devolo. Η εγκατάστασή του είναι εύκολη. Αρχικά, συνδέσαμε τη συσκευή στο router με το Ethernet καλώδιο που συμπεριλαμβάνεται και στη συνέχεια στο ρεύμα. Μετά, συνδέσαμε και τη δεύτερη συσκευή που μοιράζει το internet στο δωμάτιο που δεν έπιανε καλά το Wi-Fi και θέλαμε να επεκτείνουμε το σήμα. Μέσα σε 2 λεπτά, χωρίς καμία τεχνική γνώση, κατάφερα να επεκτείνω το σήμα του WiFi.

Ο προκαθορισμένος κωδικός του WiFi βρίσκεται στη πλάτη της συσκευής και, στη δική μας περίπτωση, το όνομα του WiFi είναι devolo-a18. Η ευκολία σύνδεσης με συσκευές που υποστηρίζουν WPS δεν απουσιάζει. Είναι το κουμπί που βλέπετε παρακάτω, με το σήμα του WiFi στα δεξιά, στην αριστερή συσκευή. Το κουμπί με το σπιτάκι είναι για την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης, αλλά και δημιουργία WiFi κλώνου.

ενισχυτης σηματος wifi

Αν δεν το γνωρίζατε, τα πιο πολλά powerline χρησιμοποιούν μόνο 2 από τα 3 ηλεκτρικά καλώδια. Με την τεχνολογία Range+ που υποστηρίζει το Devolo 1200+, μπορεί να εκμεταλλευτεί και το τρίτο καλώδιο της γείωσης. Έτσι, μπορεί και επιλέγει με πιο αποδοτικό τρόπο την πιο γρήγορη λύση, αλλά – το πιο σημαντικό – μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Devolo CockPit

Το Devolo Cockpit είναι το λογισμικό με το οποίο διαχειρίζονται τα dlan. Είναι διαθέσιμο για Ubuntu, Mac, Windows, Android, αλλά και iOS. Το Software από μόνο του δίνει πολλές επιλογές, αλλά σε οδηγεί στο web interface του συνήθως. Έχει πολλές επιλογές και παραμετροποιήσεις για τους πιο διαβασμένους. Μια βασική δυνατότητα που μάλλον οι πιο πολλοί θα χρειαστείτε είναι η αλλαγή του default κωδικού. Έχω βγάλει screenshot για να δείτε πώς είναι.

Devolo περιβάλλον εργασίας
Devolo περιβάλλον εργασίας
Devolo περιβάλλον εργασίας

[alert-success]

Οι ταχύτητες που μπορεί να πιάσει το Devolo 1200+ είναι όντως αυτές που υπόσχεται η εταιρεία, με την βοήθεια του πρότυπου WiFi ac. Μπορείτε να το βρείτε από 140 ευρώ περίπου για διαδικτυακή αγορά ή και ακριβότερα, σε επώνυμους retailers για πιο άμεσα.

[/alert-success]

ενισχυτης σηματος wifi
Asus ZenFone 8 Android