Detroit Become Human, το νέο trailer μας εισάγει στην ιστορία του τίτλου

H Quantic Dream μου πήρε κάποτε τα μυαλά με το Heavy Rain (τι παιχνιδάρα!) και απ’ ό,τι φαίνεται θα κάνει το ίδιο και με το Detroit Become Human. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά αυτό είναι το παιχνίδι που έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από την Ε3. Όμως, ας δούμε τι εστί Detroit Become Human.

Detroit Become Human


Detroit Become Human, το νέο trailer μας εισάγει την ιστορία του τίτλου

13 Ιουνίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Στο μέλλον ο άνθρωπος καταφέρνει να ενώσει τις δυνάμεις του με τις μηχανές και να πάει ένα βήμα παραπέρα τεχνολογικά. Τα ανδροειδή γίνονται μέρος της ζωής μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, αυτό το σενάριο παίρνει μια άσχημη τροπή. Βιβλία, ταινίες, παιχνίδια κοκ, εμπνεύστηκαν από αυτή τη θεματολογία. Αναφέρομαι φυσικά στην επανάσταση των μηχανών. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα του νέου τίτλου της Quantic Dream.

Το Detroit Become Human το είδαμε πρώτη φορά το 2015. Η Quantic παραμένει και εδώ πίστη στο στιλ παιχνιδιού που την χαρακτηρίζει. Η εξέλιξη της ιστορίας βασίζεται στις αποφάσεις που θα πάρουμε. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS4. Δυστυχώς όμως ούτε και σε αυτή την Ε3 μάθαμε πότε θα γίνει διαθέσιμο. Έχουμε όμως νέο trailer που μας δίνει μια γεύση για το πρέπει να περιμένουμε.

Detroit Become Human

Το νέο trailer αποτελεί εισαγωγή του νέου χαρακτήρα, του Markus που είναι ανδροειδές. Πρωτεργάτης της επανάστασης των ανδροειδών κατά των ανθρώπων. Στο video παρακολουθούμε τον Markus να κάνει εν ολίγοις…λαμπόγυαλο το Detroit και να ελευθερώνει αλλά ανδροειδή. Η αστυνομία όμως κάνει την εμφάνιση της και ο Markus πρέπει να πάρει μια απόφαση.

Εκείνο το σημείο του video αποτελεί ένα καλό δείγμα για τις πολλές προσεγγίσεις στα συμβάντα της ιστορίας. Μπορείτε να τρέξετε, να κρυφτείτε ή και γιατί όχι μια κατά μέτωπο επίθεση. Ο Markus είναι ο τρίτος χαρακτήρας του παιχνιδιού που παρουσιάστηκε μετά τον Connor και Kara.

Detroit Become Human

Πηγή


Detroit Become Human, γι’αυτούς που αγαπούν τα Interactive Games

16 Ιουνίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Detroit Become Human λοιπόν, από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι θα εξελίσσεται στο Detroit, αλλά στο μέλλον. Πρωταγωνιστής είναι ο Connor, ο οποίος εργάζεται για την αστυνομία, έχει όμως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Δεν είναι άνθρωπος! Ο Connor είναι ένα ανδροειδές ρομπότ με ανθρώπινη μορφή και ο ρόλος του στην αστυνομία είναι να συλλαμβάνει ρομπότ που ξεστράτισαν και επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Γενικά, το παιχνίδι μας παρουσιάζει ένα μέλλον όπου τα ανδροειδή αποτελούν το κύριο εργατικό δυναμικό αντί των ανθρώπων και κάτι ακόμα που έχουμε συναντήσει σε τέτοιου είδους σενάρια είναι ότι μπορούν να νιώσουν συναισθήματα, ενώ υπάρχει η εντύπωση πως δεν μπορούν.

Θυμάστε ποιο ήταν το στυλ παιχνιδιού στο Heavy Rain και Beyond: Two Souls; Όπου η ξεδίπλωση της ιστορίας και η εξέλιξή της γινόταν σύμφωνα με τις δικές σας αποφάσεις που έπρεπε να πάρετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα; Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα ακόμα παιχνίδι που να βασίζεται στο Interactive Drama, τότε έχετε το Detroit Become Human. Θα έρθετε αντιμέτωποι με διλήμματα και πολλές επιλογές, με τη κάθε μια να οδηγεί σ’ ένα διαφορετικό τέλος, όπου ουσιαστικά εσείς θα χτίζετε και θα βάζετε την υπογραφή σας στην εξέλιξη της ιστορίας. Το trailer είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι πρόκειται να δούμε. Επίσης, στο Detroit Become Human θα μπορείτε να παίξετε με διαφορετικούς χαρακτήρες, δίνοντάς σας έτσι μια πολύπλευρη εικόνα της ιστορίας. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του background story και όλες αυτές οι διακλαδώσεις ιστοριών οδηγούν σ’ ένα σενάριο που θα αυξάνεται συνεχώς.

Θεωρώ πως τα γραφικά είναι πανέμορφα και ευελπιστώ να παραμείνουν έτσι, μέχρι το παιχνίδι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Το Detroit Become Human θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS4, δεν έχει ανακοινωθεί όμως ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Detroit Become Human

Detroit Become Human

Detroit Become Human

Πηγή