Days Gone, στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay trailer του τίτλου

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της λεγόμενης ποπ κουλτούρας είναι τα zombies. Άσχημα, παραμορφωμένα, συνεχώς πεινασμένα για σάρκα και κυρίως ήδη νέκρα πλάσματα. Το concept ενός zombie apocalypse, κυρίως τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ταινιών, σειρών, βιβλίων, αλλά και video games φυσικά. Ο νέος τίτλος της Sony, Days Gone, βασίζεται ακριβώς πάνω σ’αυτή την ιδέα.

Days Gone


Days Gone, στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay trailer του τίτλου

14 Ιουνίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Η Ε3 ήταν μια καλή αφορμή για να κάνει το μπαμ μετά από μια περίοδο ησυχίας. Το Days Gone ανακοινώθηκε πέρυσι στην ίδια εκδήλωση. Έκτοτε πέρα από μια φήμη, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο. Φέτος μπορεί να έχουμε το πρώτο gameplay video, όχι όμως ημερομηνία κυκλοφορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=6uED22JERB8

Το video όμως μας αποζημίωσε. Μια μικρή μεν, αλλά ικανοποιητική ματιά δε για το τι πρόκειται να δούμε. Όπως θυμάστε έχουμε να κάνουμε με ένα δυστοπικό μέλλον, γεμάτο με zombies. Η ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, προσπαθεί να επιβιώσει. Όχι μόνο από τους απέθαντους, αλλά και από τους ανθρώπους βέβαια. Στο video θα δείτε δύο τρόπους αντιμετώπισης και στις δύο περιπτώσεις. Έχουμε και σκηνή από μια ομάδα zombies να επιτίθενται. Μόνο σε εμένα φέρνουν τα zombies κάτι από το World War Z;

Days Gone

Days Gone

Πηγή


Days Gone, έχουμε άραγε διαρροή της ημερομηνίας κυκλοφορίας;

1 Απριλίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Κάπως περίεργα τα πράγματα στο στρατόπεδο του Days Gone. Οι ελάχιστες, έως καθόλου θα έλεγα, πληροφορίες δεν βοηθούν και ιδιαίτερα το hype γύρω από το τίτλο. Η φλόγα δεν είναι δυνατή έτσι ώστε ο κόσμος, αν όχι να αδημονεί, τουλάχιστον να το περιμένει. Ο post-apocalyptic τίτλος με κεντρικό θέμα τα zombies, είχε αποκαλυφθεί πέρυσι στην Ε3.

Γνωρίζαμε μόνο την ιστορία του και ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PS4. Έκτοτε, ούτε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες είδαν το φως, ούτε μάθαμε για ημερομηνία κυκλοφορίας. Τελευταία όμως, οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Θυμάστε τι έγινε με το Destiny 2 και το Middle-earth: Shadow of War. Ίσως να έχει γίνει το ίδιο και με το Days Gone.

Days Gone

Σε ένα online αυστριακό κατάστημα, το Days Gone βρίσκεται κανονικά στη λίστα και με ημερομηνία κυκλοφορίας μάλιστα. Μπορείτε να το δείτε και στην παραπάνω εικόνα. Αν ισχύουν όλα, τότε ο τίτλος της SIE Bend Studio, αναμένεται για τις 22 Αυγούστου αυτού του έτους. Φυσικά εννοείται πως όλα αυτά είναι φήμες και θα περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση. Αν θέλετε να τσεκάρετε ιδίοις όμμασι την ημερομηνία, μπορείτε να επισκεφθείτε το αυστριακό site. Λέτε να έχουμε σύντομα κάποια ανακοίνωση;

Days Gone

Πηγή


Days Gone, γιατί τα zombies δεν είναι χορτοφάγα

16 Ιουνίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι χιλιοειπωμένη, όσον αφορά τα zombies. Έχουμε -κλασικά- την έξαρση μιας επιδημίας, η οποία σκοτώνει σχεδόν όλο τον ανθρωπινό πληθυσμό και τους μετατρέπει σε τέρατα ή αλλιώς, όπως ονομάζονται στο παιχνίδι, ”Freakers”, τα οποία μπορούν να εξελίσσονται πολύ γρήγορα και είναι δυο ειδών, οι Newts και οι Hordes. Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Deacon St. John. Πριν ο κόσμος πάρει τη κάτω βόλτα, ο Deacon ήταν drifter, δηλαδή κάποιος που πηγαίνει από μέρος σε μέρος χωρίς να έχει κάποια σταθερή ζωή και bounty hunter. Μετά την επιδημία, σκοπός του Deacon είναι η επιβίωση.

Ο ανοικτός κόσμος του Days Gone θα σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε πολλές περιοχές, θα έχετε πολλούς τρόπους για συλλέξετε αντικείμενα και να κάνετε craft ή να φτιάξετε παγίδες για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στη μάχη εναντίον των zombies. Διότι τα zombies είναι γρήγορα και μπορούν να… σκαρφιστούν τρόπους για να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο.

Το Days Gone αναπτύσσεται πάνω στην Unreal Engine 4 και πίσω από το τίτλο βρίσκεται το στούντιο ανάπτυξης SIE Bend Studio. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS4, δεν έχει όμως ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Days Gone

Days Gone

Πηγή