Daymare: 1998, μια πρώτη ματιά στον νέο survival horror τίτλο

Η δεκαετία των 90’s ήταν μια σημαντική δεκαετία για το είδος των horror movies. Scream, Blair Witch Project, From Dusk Till Dawn, IT, The Ring, Army of Darkness και άλλες πολλές, που θα χρειαζόμουν ολόκληρο άρθρο για να αναφέρω. Όπως στα 80’s, έτσι και στα 90’s οι horror ταινίες που κυκλοφόρησαν πέρασαν στη σφαίρα του cult. Για την Invader Studios, οι ταινίες αυτού του είδους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Daymare: 1998.

Daymare: 1998


Daymare: 1998, μια πρώτη ματιά στον νέο survival horror τίτλο

15 Δεκεμβρίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Το Daymare 1998, θεωρείται ως το διδυμάκι του κλασικού Resident Evil. Όχι και άδικα αν σκεφτεί κανείς, ότι η Invader Studios συνεργάστηκε με τον Satoshi Nakai. Ο Nakai είχε εργαστεί πάνω σε δυο παιχνίδια της σειράς. Επίσης το gameplay του θυμίζει κατά πολύ τα Resident Evil 4, 5 και 6.

Το Daymare 1998 στον πυρήνα του, θα είναι over-the-shoulder, τρίτου προσώπου, action horror παιχνίδι. Δηλαδή η κάμερα θα παραμένει κοντά στο σώμα του πρωταγωνιστή. Ο σκοπός αυτής της τεχνικής, είναι να δημιουργήσει στο παίχτη το αίσθημα της κλειστοφοβίας. Ο αναγκαίος ελάχιστος φωτισμός, συμβάλλει επίσης σε αυτό.

Μετά την ανακοίνωση του, έχουμε επιτελούς την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο gameplay. Το video διαρκείας 6′, ξεκινά με το πρωταγωνιστή να βγαίνει από έναν ανελκυστήρα. Στη συνέχεια έρχεται αντιμέτωπος με zombies τα οποία ξεπερνάει σχετικά εύκολα. Προς το τέλος του video, ο πρωταγωνιστής έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα κάπως μεγαλύτερο zombie.

Να σας θυμίσω πως στο Daymare 1998, εκτός από τέρατα θα έχετε άλλη μια πρόκληση. Σε αυτό το survival horror τίτλο, πρέπει να έχετε υπόψιν πως τα saves θα είναι περιορισμένα. Για την ώρα είναι αρκετά νωρίς πιστεύω να βγάλουμε συμπεράσματα. Σίγουρα η Invader όλο και κάτι θα αλλάξει ή θα προσθέσει στο τίτλο μέχρι τη κυκλοφορία του που έχει οριστεί για το 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=t3ebyW7VXbQ

Daymare: 1998

Daymare: 1998

Daymare: 1998

Πηγή


Daymare: 1998, έμπνευση από τη horror αισθητική των 90’s

12 Σεπτεμβρίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Το Daymare: 1998 είναι ένα third person survival horror. Πίσω από το παιχνίδι βρίσκεται η ιταλική εταιρία ανάπτυξης Invader Studios και μαζί με τον Satoshi Nakai, ο οποίος είχε συμμετάσχει στα Resident Evil Zero και Resident Evil Code: Veronica, θα αναλάβει τη σχεδίαση των τεράτων στο Daymare. Ο τίτλος αναπτύσσεται πάνω στην μηχανή γραφικών Unreal Engine 4 και θα κυκλοφορήσει για PC.

Μιας και μιλάμε για παιχνίδι που έχει ως βάση την αισθητική των horror ταινιών και παιχνιδιών των 90’s, σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές αναφορές της 90’s ποπ κουλτούρας. Η μουσική επένδυση θα είναι ανάλογη του είδους και εννοείται πως δε θα λείπουν τα απαραίτητα jump scares. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο θα είναι εκείνο των περιορισμένων save, όπως ήταν και στο Resident Evil.

Το μόνο που γνωρίζουμε για το Daymare: 1998 είναι ότι θα είναι διαθέσιμο για PC, αλλά δε υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει.

Daymare: 1998

Daymare: 1998

Πηγή