Επιτέλους έρχεται dark mode στην εφαρμογή του Facebook

Αρκετά νέα χαρακτηριστικά θα έρθουν το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή του Facebook για Android. Φυσικά αυτό που τραβάει τα φώτα είναι το πολυπόθητο dark mode, το οποίο αναμένουν με ανυπομονησία οι περισσότεροι χρήστες της υπηρεσίας.

Μάθε πως μπορείς να είσαι ενεργός στο messenger χωρίς πράσινη κουκκίδα και γιατί μπορεί να φαίνεσαι online στο facebook ενώ δεν είσαι.

Το Facebook προσφέρει την επιλογή για dark mode ήδη σε αρκετές δικές του εφαρμογές όπως το Messenger, το Instagram, το Whatsapp, ακόμη και το Facebook Lite. Ωστόσο η κύρια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου ακόμη δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Σύντομα η κατάσταση αυτή θα αλλάξει αφού διέρρευσαν screenshots της εφαρμογής που επιβεβαιώνουν την παραπάνω προσθήκη. Το dark mode θα μετατρέπει ολοκληρωτικά την εφαρμογή του Facebook, σε όλες τις “σελίδες” της. Όπως είναι φυσικό αυτό θα χρησιμοποιεί σκούρες αποχρώσεις του γκρι, άσπρη γραμματοσειρά και κάποιες μπλε πινελιές.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική νέα δυνατότητα που θα προστεθεί στην εφαρμογή. Η εταιρία εργάζεται πάνω σε έναν “COVID 19 tracker”, ο οποίος θα ενημερώνει το κοινό για τα κρούσματα του κορονοϊού σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Διαγραφή συνομιλίας messenger και για τους δυο συνομιλητές, οριστική διαγραφή μηνυμάτων.

Ταυτόχρονα, αλλαγές θα έρθουν και στην καρτέλα “Your Time on Facebook”. Σκοπός αυτής της καρτέλας είναι να καταγραφεί ο χρόνος που ξοδεύει ο χρήστης και η συμπεριφορά του στην εφαρμογή, με στόχο να μειωθεί ή να ελεγχθεί καλύτερα. Οι αλλαγές στην καρτέλα αυτή θα αφορούν κυρίως το γραφικό της περιβάλλον, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε πλέγμα.

Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση για το πότε οι παραπάνω αλλαγές θα ενσωματωθούν στην έκδοση της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για το κοινό.

OnePlus Nord Android