Creative Outlier Air V2 Review: Τα απόλυτα VFM earbuds ήρθαν από εκεί που δεν το περιμέναμε!

Gadgets στο TechValue δεν αξιολογούμε συχνά και αυτό γιατί είναι πραγματικά ελάχιστα αυτά που αξίζουν την προσοχή μας και τα Air V2 ανήκουν σε αυτή τη λίστα. Την Creative την γνωρίζω από πιτσιρικάς από κάρτες ήχου και όχι μόνο, στο μυαλό μου είχε χαραχθεί ως μία κορυφαία εταιρία στον χώρο του ήχου με τσιμπημένες τιμές. Κάτι που όπως θα δούμε με τα Air V2 δεν ισχύει διότι βάζουν κάτω και μπορούν να ανταγωνιστούν κάθε άλλη πρόταση στη κατηγορία τους.

Creative Outlier Air V2 Review

Χαρακτηριστικά Creative Outlier Air V2
Μόνο μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα Creative να ξεχωρίσουν είναι:

 1. Υποστήριξη Qualcomm aptX. (Λειτουργεί και σε υποστηριζόμενες συσκευές MediaTek).
 2. AAC, πρότυπο συμπίεσης ήχου χωρίς απώλειες.
 3. Bluetooth 5.0.
 4. Touch Controls.
 5. Συνεργάζεται με φωνητικούς βοηθούς Siri και Google.
 6. Είναι αδιάβροχα με προστασία IPX5 για προστασία σε βροχή και ιδρώτα.
 7. Ιδανικά για κλήσεις.

Ας τα γνωρίσουμε όμως καλύτερα και επιτρέψτε μου να σας πω την γνώμη μου γι’ αυτά.


Touch Controls!

Θα ξεκινήσω από τα touch controls γιατί όσοι είχαν την προηγούμενη έκδοση των air buds της Creative έχουν παράπονο από την απουσία των capacitive κουμπιών. Η πρώτη έκδοση έχει μόνο φυσικά κουμπιά τα οποία μάλιστα είναι αρκετά δύσκολα στη χρήση τους. Για παράδειγμα αν θέλεις να απαντήσεις σε μία κλήση ή να πατήσεις παύση στη μουσική το φυσικό κουμπί θέλει αρκετή πίεση με αποτέλεσμα να πιέζεται το bud υπερβολικά μέσα στο αυτί και πάει λέγοντας. Αυτό αποτελεί παρελθόν με τα Creative outlier Air V2 αφού έχουν touch control, δηλαδή δουλεύουν μόνο με την αφή. Μερικές από τις δυνατότητες των νέων touch controls:

 • 2 φορές για παύση μουσικής.
 • 3 φορές στο δεξί bud για να προχωρήσει στο επόμενο τραγούδι.
 • 3 φορές στο αριστερό για να πάει στο προηγούμενο τραγούδι.
 • Παρατεταμένο πάτημα το δεξί για αύξηση της έντασης του ήχου.
 • Παρατεταμένο πάτημα το αριστερό για μείωση της έντασης του ήχου.

Με εξέπληξε θετικά πόσο αποτελεσματικά δουλεύει η αυξομείωση της έντασης χωρίς ποτέ να έκανα λάθος. Κρατώντας παρατεταμένα μετά από 1-2 δευτερόλεπτα ακούς έναν απαλό ήχο που σημαίνει πως η ένταση μειώθηκε ή αυξήθηκε κατά 1 βαθμό. Αν θες να αυξήσεις ή μειώσεις την ένταση πιο πολύ τότε απλά κρατάς παρατεταμένα για περισσότερο χρόνο.

Creative Outlier Air V2 Review

Ποιότητα ήχου

Η ποιότητα ήχου δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από άψογη εφόσον πρόκειται για προϊόν ήχου από τη Creative. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από αυτή και η υποστήριξη aptX, AAC και SBC σε συνδυασμό με τους 5.6χιλ graphene drivers μετράει. Μπάσο, prima, χαμηλές, ψηλές και όλα τα διαφορετικά ήδη μουσικής, netflix και όχι μόνο τα απόλαυσα χωρίς κανένα παράπονο.

Ειδικότερα το μπάσο που είναι σημαντικό για πολλούς είναι ιδανικό και βαθύ χωρίς να κουράζει σε αντίθεση με όσα earbuds huawei και xiaomi έχω δοκιμάσει. Αυτό σημαίνει πως αν θες παραπάνω μπάσο από το φυσιολογικό τότε τα ακουστικά ίσως να μην σου ταιριάζουν. Αν όμως αναζητάς σωστά ισορροπημένο και φυσικό ήχο χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις τότε αυτά τα ακουστικά είναι για σένα.


Εργονομία και σχεδίαση

Για πρακτικούς λόγους όπως για παράδειγμα το βάρος σχεδόν όλα τα earbuds είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και τα buds της Creative δεν αποτελούν εξαίρεση. Το κάτω πλαστικό το οποίο είναι αυτό που αγκαλιάζει και ακουμπάει το αυτί αποτελείται από “απαλό” πλαστικό σαν γόμα ώστε να είναι ακόμα πιο άνετα στο αυτί. Εφαρμόζουν όμορφα και πολλές φορές βρέθηκα να κυκλοφορώ όλη μέρα μόνο με το ένα bud ώστε να απαντάω σε κλήσεις.

Creative Air V2 Review σχεδίαση

Μικρόφωνο και συνομιλίες

Η αίσθηση που αφήνουν είναι παρόμοια με ακουστικά τύπου ψείρας. Το καλό είναι πως στη περίπτωση των Creative τα ακουστικά μπορούν να τοποθετηθούν λίγο πιο έξω από το αυτί ώστε να είναι πιο άνετη η χρήση τους. Έτσι, κατά τη διάρκεια συνομιλιών για παράδειγμα δεν θα “βουλώνει” το αυτί ώστε να ακούς τη φωνή σου. Η ποιότητα στις κλήσεις είναι άψογη και ο συνομιλητής δεν θα καταλάβει καν ότι μιλάς από earbuds εκτός και αν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με αρκετό θόρυβο.

Η τεχνολογία cVc της Qualcomm έρχεται για να βοηθήσει την κατάσταση κατά τη διάρκεια κλήσεων και να κάνει την φωνή σου να ξεχωρίσει πιο πολύ από τυχόν εξωτερικούς ήχους. Βέβαια μην περιμένετε θαύματα, καθώς αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να συγκριθεί με την ακύρωση ήχου που προσφέρει ένα κινητό με την χρήση δεύτερου μικρόφωνου στη κορυφή. Έτσι είναι η “φύση” των earbuds γενικότερα. Εύκολα θα τα προτείνω και για κλήσεις, αφού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σαν σύνολο σε αυτή τη κατηγορία με κόστος κοντά στα 65 ευρώ ή ακόμα και παραπάνω.


Συμπέρασμα

Τα Outlier Air V2 έρχονται από μία εταιρεία που έχει πολλά χρόνια στη πλάτη της στον τομέα του ήχου. Αυτό δεν πρέπει να “τρομάζει” τους καταναλωτές αφού δεν προσφέρουν μόνο μία τέλεια εμπειρία, αλλά και μία αρκετά ανταγωνιστική τιμή γι’ αυτά που προσφέρουν αφού μπορεί να τα βρει ο καθένας σε διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα από μόλις 65 ευρώ.

Τέλος, ανέλυσα κάποιες ελάχιστες αρνητικές αξιολογήσεις για τα Outlier Air V2 χωρίς όμως να μπορώ να επιβεβαιώσω καμία από αυτές. Μάταια έψαχνα για αρνητικά σε αυτά τα υπέροχα premium Value For Money ακουστικά, όπως προσωπικά τα χαρακτηρίζω.

Έχω στην κατοχή μου τα πρώτα ακουστικά της Creative Outlier Air εδώ και περίπου 10 μήνες χωρίς παράπονο εκτός από τα φυσικά κουμπιά που ανέφερα και πάνω και χρησιμοποιώ τα V2 κοντά 2 βδομάδες. Αν η εμπειρία μου αλλάξει θα γυρίσω για να επεξεργαστώ αυτή την αξιολόγηση.

Asus ZenFone 8 Android