Η Corning ανακοίνωσε το Gorilla Glass 6 με μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις

Τη νέα έκδοση του πολύ δημοφιλούς Gorilla Glass ανακοίνωσε η Corning στην Νέα Υόρκη. Το Gorilla Glass 6 υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις. Η έκτη έκδοση του Gorilla Glass θα αντέχει από πτώσεις μεγαλύτερου ύψους αλλά και από πολλαπλές πτώσεις από ψύχος μικρότερο του ενός μέτρου.

Gorilla Glass 6

Το Gorilla Glass 6 δύο φορές καλύτερο του 5

Στις εργαστηριακές δοκιμές της Corning το Gorilla Glass 6 αποδείχτηκε διπλάσιας αντοχής από το Gorilla Glass 5. Το νέο ανθεκτικότερο γυαλί δοκιμάστηκε σε πτώσεις από το 1 μέτρο. Εκεί, κατά μέσο όρο, χρειάστηκαν 15 πτώσεις για να σπάσει. Το ποσοστό αυτό είναι δύο φορές καλύτερου του Gorilla Glass 5.

Σύμφωνα με καταναλωτική έρευνα, το κινητό πέφτει από τα χέρια των χρηστών περίπου 7 φορές το χρόνο. Με το 50% αυτών των πτώσεων να είναι από ύψος λιγότερο του ενός μέτρου. Γι’ αυτό και η Corning έδωσε μεγάλη σημασία στην αντοχή από πολλαπλές πτώσεις μικρού ύψους στο Gorilla Glass 6. Σύμφωνα με την Corning, το Gorilla Glass 6 διαθέτει μία εντελώς νέα σύνθεση, που του επιτρέπει να έχει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Κατά τη σχεδίαση του Gorilla Glass 6 η Corning έλαβε υπ’ όψιν της και όλα τα σύγχρονα trend στα smartphones.  Αυτό σημαίνει πως το νέο ανθεκτικό γυαλί είναι κατάλληλο για χρήση και σε πλάτη κινητών, αλλά και για smartphone με μεγάλη αναλογία screen to body ratio. Αν και αυτός ο ισχυρισμός περισσότερο marketing μας ακούγεται παρά πραγματικότητα. Και οι προηγούμενες εκδόσεις του Corning Gorilla Glass μια χαρά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις πλάτες των smartphone και σε κινητά με μικρά bezel.

Παρόλα αυτά κάθε βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη και η μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις είναι πολύ σημαντική. Τα πρώτα smartphone με Gorilla Glass 6 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Αν όμως θέλετε παραπάνω αντοχή, θα χρειαστείτε ένα smartphone με Gorilla Glass αλλά και αδιαβροχοποίηση, για τον υψηλότερο βαθμό προστασίας.

Sony