Το emulation του Nintendo 3DS είναι πλέον δυνατό στο Android με το Citra

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Android σε σχέση με το iOS είναι πως μπορείς να παίξεις παιχνίδια από τις αγαπημένες σου κονσόλες μέσω emulation. Στο Google Play Store θα βρεις δεκάδες εφαρμογές οι οποίες μπορούν να παίξουν παιχνίδια από κάθε λογής κονσόλα του παρελθόντος.

To emulation όμως απαιτεί αρκετά περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από ότι οι original κονσόλες και έτσι πολλές νεότερες πλατφόρμες δεν υποστηρίζονται. Το Nintendo 3DS για παράδειγμα, παρότι είναι αρκετά αδύναμο σε χαρακτηριστικά με βάση τα σημερινά στάνταρ, παίζει εύκολα μόνο στο PC με τους emulator που υπάρχουν σήμερα.

Μία προσπάθεια όμως που γίνεται για να έρθει ο Citra emulator στο Android φέρνει τώρα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το project είχε εγκαταλειφθεί πριν μερικούς μήνες αλλά τώρα ξεκίνησε και πάλι η δουλειά επάνω σε αυτό. Πίσω από την τελευταία έκδοση βρίσκεται πλέον ο developer του Dolphin MMJ, ο οποίος είναι ένας άλλος πολύ διάσημος Nintendo emulator.

Citra Nintendo 3DS Emulation - 01

Βέβαια να πούμε εδώ πως το Citra στο Android είναι unofficial port και δεν έχει δημιουργηθεί από την ομάδα που αναπτύσσει την desktop έκδοση οπότε τα bugs δεν λείπουν. Η απόδοση επίσης δεν είναι η ενδεδειγμένη πολλές φορές, ενώ τα προτεινόμενα specs για να τρέξει σωστά η συσκευή τον unofficial Citra emulator περιλαμβάνουν τον Snapdragon 855! Ακόμα και με ένα τόσο high-end SoC τα κολλήματα και οι απώλειες σε frames είναι πολύ πιθανές ανάλογα το παιχνίδι.

Αν δεν έχεις flagship specs στο smartphone σου δεν θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις να τρέξεις τον Citra emulator στην συσκευή σου. Αν πάλι νιώθεις περιπετειώδης, ο Citra emulator είναι διαθέσιμος μέσω του GitHub για όλους. Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και μπορεί ο οποιοδήποτε να την δοκιμάσει.

Ο Citra που κυκλοφορεί είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project αλλά, όπως γράψαμε ήδη, είναι unofficial έκδοση. Η ομάδα πίσω από την desktop έκδοση του Citra εργάζεται και αυτή επάνω στην δημιουργία Android εφαρμογής οπότε μπορεί στο μέλλον να ακολουθήσει και η επίσημη έκδοση για Android.

Sony

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.