Εντυπωσιακές επιδόσεις για το νέο chipset των Samsung και AMD, το GPU μοιράζει πόνο

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες μεταξύ Samsung και AMD. Οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές εργάζονται από κοινού πάνω σε ένα νέο high end Exynos chipset. Αυτό θα βασίζεται σε ότι αφορά τα γραφικά στην αρχιτεκτονική RDNA της AMD και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται εντυπωσιακά.

exynos

Πιο συγκεκριμένα, το νέο chipset έτρεξε 3D Mart, το δημοφιλές benchmark για chip γραφικών και το “έσκισε”. Με σκορ 8.134, όχι μόνο έφτασε στην κορυφή, αλλά είχε 50% καλύτερες επιδόσεις από τα Galaxy S21! Εντυπωσιακό έτσι; Μάλιστα το συγκεκριμένο sample δεν είναι καν το τελικό, αφού θα χρησιμοποιηθεί ο νέος πυρήνας Cortex-X2 ο οποίος είναι 16% ταχύτερος από τον X1 που υπήρχε. Επομένως το Overall Score θα ανέβει ακόμη περισσότερο όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Exynos 2100.

Όπως είναι λογικό το νέο αυτό chipset αναμένεται να το δούμε στο Galaxy S22. Αυτό σημαίνει πως θα το έχουμε κοντά μας σε περίπου μισό χρόνο. Μένει να δούμε αν τελικά η Samsung θα τα καταφέρει και με τις τρομερές επιδόσεις θα δελεάσει και όσους προτιμούν Qualcomm να επιλέξουν Exynos αυτή την φορά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως φέτος δεν θα δούμε νέα σειρά Galaxy Note, επομένως το S22 θα είναι το μόνο που θα φέρει τον νέο Exynos 2100.