Η νέα Chevrolet Camaro ZL1 στο Nürburgring σε 7 λεπτά και 16!

Συντάκτης άρθρου Νίκος Αριστειδόπουλος

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την νέα Camaro ZL1; Πόσο μάλλον όταν φέρει και το προαιρετικό πακέτο 1LE, το οποίο την μετατρέπει από εξωφρενική σε απόλυτο όπλο πίστας. Η Chevrolet δεν δίστασε να μας αποδείξει τι μπορεί να κάνει το νέο της δημιούργημα και στο Nürburgring, μην μένοντας έξω από την άτυπη μάχη των κατασκευαστών (σηκώνει πολύ συζήτηση αυτό το θέμα) και μας άφησε άφωνους.

Chevrolet Camaro ZL1 Nurburgring

Μόλις πριν μερικές ώρες “σηκώθηκε” στο επίσημο κανάλι της Chevy στο youtube ο πλήρης γύρος πίστας, με τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Bill Wise στο τιμόνι, και ήδη έχει αποσπάσει την προσοχή των απανταχού petrol heads με το κατόρθωμά της. Ο ήχος που (ανα)παράγει ο V8 των 6,2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό υπερσυμπιεστή τελευταίας γενιάς Eaton, είναι άκρως εθιστικός. Άλλωστε δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από έναν Αμερικάνικο V8, αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη. Η έκπληξη είναι η σταθερότητα και προβλεψιμότητα που φαίνεται να έχει το αυτοκίνητο σε συνθήκες πίεσης, ακόμα και σε στροφές των 200+. Βάζει κάτω την δύναμη απροβλημάτιστα και γενικά η ZL1 1LE δείχνει να είναι πολύ φιλική προς τον οδηγό. Κάτι που είναι πολύ βασικό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεγάλο coupe με 650 ίππους και 88 κιλά ροπής να περνάνε αποκλειστικά στον σωστό (πίσω) άξονα.

Chevrolet Camaro ZL1 Nurburgring

Η ZL1 1LΕ, λοιπόν, σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Ένας χρόνος που την φέρνει πιο πάνω στην κατάταξη από εξωτικά όπως η 911 (991) GT3 RS, Ferrari 488GTB , Aventador LP700-4 και πολλά άλλα μοντέλα πολλαπλάσιας αξίας. Αυτό μας δείχνει πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι Αμερικάνοι στην εξέλιξη της. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος έγινε και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και όχι κάποιο πολύ γρήγορο αυτόματο ή διπλού συμπλέκτη, ο χρόνος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, καθώς σίγουρα θα κέρδιζε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Όλα αυτά την στιγμή που η τιμή της στις Η.Π.Α. κυμαίνεται στα 70.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου 1LE. Μπορεί να χαρακτηριστεί και τιμή ευκαιρίας, σε σχέση με οτιδήποτε Ευρωπαϊκό με παρόμοιες δυνατότητες.

Chevrolet Camaro ZL1

Οι Αμερικάνοι είναι σε πολύ καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια, ευχόμαστε αυτό να μην αλλάξει και να συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους. Τώρα η προσοχή στρέφεται στην νέα Corvete ZR1, η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη, και δεν θα μας ξαφνιάσει καθόλου αν γίνει το πρώτο sub7 μοντέλο της Chevy στο Ring! Παρακάτω μπορείτε να δείτε την Camaro ZL1 να φτάνει τα όρια της, απολαύστε.

https://www.youtube.com/watch?v=t4zSIVpVMaw

img source