Βόλτα στη Λιβαδειά με την πιο οικονομική DSLR, την Canon 1200D

Ειδικοί στις φωτογραφικές μηχανές δεν είμαστε, αλλά αναγκαστήκαμε να αποκτήσουμε βασικές ικανότητες, ώστε να μπορούμε να γυρίσουμε τα κινηματογραφικά reviews που έχετε δει. Τελικά, μπορώ να πω ότι μου αρέσει η ερασιτεχνική ενασχόληση με την DSLR μου και στις 11 Ιουνίου 2017 που πήγαμε βόλτα στη Λιβαδειά, δεν χάσαμε την ευκαιρία να ακονίσουμε τις φωτογραφικές μας ικανότητες!

Canon 1200d
Παίξαμε λίγο με κοντινά, πολύ καλό το αποτέλεσμα. Κρίμα που δεν μπορείτε να κάνετε και εσείς zoom!

Canon 1200D

Αρχικά ας πούμε λίγα λόγια για την Canon EOS 1200. Είναι ίσως η πιο αξιόλογη οικονομική DSLR που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά. Δεν πρόκειται για κάποιο νέο μοντέλο, αλλά η Canon μέχρι και σήμερα φαίνεται να διαθέτει stock. Εμείς την πήραμε σε προσφορά στα 260 ευρώ μαζί με έναν τυπικό φακό EFS 18-55mm. Για όσους θέλουν να πάρουν λίγο πιο σοβαρά τις φωτογραφίες τους, η Canon 1200D DSLR κάμερα είναι εξαιρετική. Σε τεχνικές λεπτομέρειες δεν είναι ανάγκη να μπω, αυτό το άρθρο είναι πιο πολύ ψυχαγωγικό, μιας και φωτογραφικό κοινό δε νομίζω να έχουμε εδώ στο TechValue. Παρόλα αυτά, αν θα θέλατε να δείτε Review της Canon 1200D, αφήστε ένα σχόλιο!

Canon 1200d
Μετά τη βόλτα μας κάτσαμε για μπύρα!

Η Λιβαδειά μέσα από τη Canon 1200D

Ο φακός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο βασικός 18-55 που είχε μέσα το kit. Σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε τρίποδο και ομπρέλα, καθώς έβρεχε καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης! Δεν είχαμε ούτε το φως, αλλά ούτε και την άνεση λόγω της δυνατής βροχής να τραβήξουμε πολλές φωτογραφίες. Η συννεφιά ήταν έντονη και η ατμόσφαιρα θολή. Η 1200D της Canon όμως έκανε καλή δουλειά. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που τραβήξαμε από την όμορφη Λιβαδειά.

Canon 1200d
Μετά από τόση βροχή και ταξίδι μια σαλάτα ήταν βάλσαμο. Focus στην φέτα!

Όλες οι εικόνες έχουν υποστεί συμπίεση κατά το upload στο site.

Canon 1200d
Στο βάθος ξεχωρίζει το άγαλμα της Νύμφης Έρκυνας!

Λίγα λόγια για τη Λιβαδειά

Η Λιβαδειά είναι η πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και αριθμεί περί τους 24500 κατοίκους. Βρισκόμενη μόλις 140 χιλιόμετρα μακρυά από την Αθήνα, αποτελεί έναν πολύ καλό προορισμό για γρήγορες εξορμήσεις ή για σύντομες στάσεις, αν κατευθύνεστε προς Δελφούς ή Αράχωβα. Βεβαίως, υπάρχουν και καταλύματα για όσους θελήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Οι πηγές της Κρύας αποτελούν μέρος της πόλης και βρίσκονται στο νότιο κομμάτι της. Το ποτάμι Έρκυνα είναι ένα από τα δύο θηλυκά ποτάμια της Ελλάδος, με το άλλο να είναι η Νέδα στην Πελοπόννησο. Πήρε το όνομά του από τη νύμφη Έρκυνα, η οποία κατά την μυθολογία ήταν καλή φίλη της Περσεφόνης.  Η περιοχή έχει διατηρήσει το πατροπαράδοτο στυλ με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πολλά μικρά γεφύρια για την διάβαση του ποταμού. Ένα όμορφο τοπίο που παραμένει αναλλοίωτο όλες τις εποχές του χρόνου. Αξίζει να το επισκεφθείτε!

Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Canon 1200d
Asus ZenFone 8 Android