Call of Cthulhu, στα βάθη της τρέλας μας μεταφέρει το νέο trailer

Το συγγραφικό ταξίδι του H.P. Lovecraft διήρκεσε περίπου δυο δεκαετίες και το έργο του αποτελεί μέχρι και σήμερα μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που αγαπούν το μακάβριο και το γοτθικό στυλ. Ακόμα, και πολλά video games είναι επηρεασμένα από το λεγόμενο Cthulhu mythos (το πιο πρόσφατο που μπορώ να θυμηθώ είναι το Bloodborne, ας πούμε) ή βασίζονται πάνω σ’αυτό. Άλλος ένας τίτλος προστίθεται στη μεγάλη αυτή λίστα, ο λόγος για το Call of Cthulhu της Cyanide Studio.

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu, στα βάθη της τρέλας μας μεταφέρει το νέο trailer

19 Ιανουαρίου 2017 – Δήμητρα Μαριδάκη

Είναι από τα παιχνίδια που εγώ προσωπικά περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία. Βλέποντας πως υπάρχει νέα είδηση για το Call of Cthulhu, νόμιζα πως θα έχουμε και ημερομηνία κυκλοφορίας. Δυστυχώς δεν δόθηκε κάποια ημερομηνία, ωστόσο έχουμε νέο trailer γι αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τίτλο. Η Focus Home Interactive και Cyanide Studio μας παρουσιάζουν το νέο trailer που ονομάζεται, Depths of Madness.

Ο Edward Pierce, πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, ερευνά τα αίτια θανάτου της Sarah Hawkins και της οικογένειας της.  Στο Call of Cthulhu, το πραγματικό μπλέκεται με το φανταστικό. Μήπως όλα είναι πραγματικά; Ή μήπως όλα βρίσκονται στο μυαλό του;  Η έρευνα θα τον οδηγεί σιγά σιγά κοντά στη σφαίρα του Μεγάλου Παλαιού ή Great Dreamer όπως αλλιώς ονομάζεται ο Cthulhu.

Εκεί ο Edward θα πρέπει να παλέψει για να αντεπεξέλθει σε κάτι τόσο μεγάλο. Θα προσπαθήσει να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στην τρέλα και την αποφασιστικότητα για να διαλευκάνει την υπόθεση. Το Call of Cthulhu αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 για PS4, Xbox One και PC.

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu, μια ιστορία παράνοιας έρχεται το 2017

11 Ιουνίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Ας τα πάρουμε όλα όμως με μια χρονική σειρά. Ο H.P. Lovecraft έγραψε το Κάλεσμα του Κθούλου το 1926 και εκδόθηκε δυο χρόνια αργότερα, το 1928, στο περιοδικό εκείνης της εποχής, το Weird Tales. Πάμε αρκετά χρόνια μπροστά και ερχόμαστε στο 1981, όπου κυκλοφορεί το ομώνυμο pen-and-paper RPG της Chaosium που σήμερα βρίσκεται στην έβδομη έκδοσή του. Και τώρα, ερχόμαστε στο 2016, όπου η Cyanide Studio, βασισμένη πάνω στο δεύτερο, θα κυκλοφορήσει το Call of Cthulhu.

Θέλετε ψυχολογικό τρόμο; Το έχει. Θέλετε stealth μηχανισμούς; Επίσης θα τους έχει. Jump scares? Εννοείται πως θα έχει. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, θα είναι ένα είδος RPG investigation παιχνιδιού. To παιχνίδι θα μας μεταφέρει στη Βοστώνη του 1920. Πρωταγωνιστής του Call of Cthulhu είναι ο Edward Pierce, ένας πρώην βετεράνος και ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος καλείται να ερευνήσει το τραγικό, αλλά και μυστηριώδη θάνατο της Sarah Hawkins και της οικογένειάς της στο Darkwater Island. Cthulhu Mythos και παράνοια πάνε μαζί και, καθώς το παιχνίδι θα προχωρά, ο Edward θα αναρωτιέται τι είναι πλέον αληθινό και τι όχι.

Λίγο πριν την Ε3, η Focus Home Interactive μας δίνει μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να δούμε. Αν και η διάρκεια του trailer είναι μικρή, είναι αρκετή όμως για να μεταφέρει την αλλόκοτη (μια λέξη που ταιριάζει στα διηγήματα του Lovecraft, κατά την άποψή μου) ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Darkwater Island.

Το Call of Cthulhu αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017 για PS4, Xbox One και PC.

Call of Cthulhu