Bluboo X9 4G, με οθόνη 5″ FHD, 3GB RAM 149$

Η Bluboo είναι ακόμα μια από τις πολλές μικρές Κινέζικες εταιρείες που κατασκευάζουν άκρως ανταγωνιστικά και οικονομικά smartphones, στα χαρτιά τουλάχιστον, γιατί ακόμα δεν είχα τη τύχη να δοκιμάσω ένα από αυτά. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το Bluboo X9 4G και θα ασχολούμαστε με τέτοιου είδους συσκευές όποτε αυτό είναι αναγκαίο για το αρχείο του techvalue.

Bluboo X9 4G


Bluboo X9 4G χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Bluboo έχει διάμετρο 5″, οπότε δεν πρόκειται να σας φανεί μεγάλο αλλά ούτε μικρό, είναι ανάλυσης Full HD και τεχνολογίας IPS για ιδανικές γωνίες θέασης, Για τα χρώματα δεν γνωρίζω πιο πολλά, αλλά σίγουρα η IPS JDI βοηθάει τη κατάσταση.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί chipset MediaTek MT6753 που έχουμε δει και σε πολλά δυνατά mid-range κινητά, όπως το Elephone P8000 αλλά και το Meizu M2 Note. Και οι 8 πυρήνες του Bluboo X9 4G είναι χρονισμένοι στο 1.3GHz σε συνδυασμό με 3GB RAM μνήμης που υποδεικνύουν τον multitasking ( πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές ) χαρακτήρα του!

Bluboo X9 κινητο οικονομικο

Στα του λογισμικού όπως συμβαίνει με κάθε μικρή Κινέζικη εταιρεία το UI είναι stock και μας αρέσει, αρκεί βέβαια στη προκειμένη περίπτωση η Bluboo με το X9 4G να έχει κάνει τον ανάλογο dev και να μην υπάρχουν κολλήματα στο user experience της συσκευής. Φοράει Android Lollipop 5.1, που μόνο θετικό μπορεί να είναι, χωρίς να γνωρίζουμε για επερχόμενο update σε Marshmallow 6.

Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 16GB και είναι αρκετά για μουσική αλλά και 1 – 2 ταινίες. Η κύρια πίσω κάμερα έχει αισθητήρα 13.0MP με led flash και auto focus. H μπροστινή selfie κάμερα ανέρχεται στα 5.0MP. Έχει bluetooth 4.0, GPS δέκτη, υποστηρίζει 4G δίκτυα και δέχεται 2 κάρτες sim ( dual-sim ). Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2500mAh και είναι απλώς εντάξει, πιστεύω με μέτρια χρήση να βγάλει μια γεμάτη μέρα, ανάλογα τι αυτονομία αναζητεί ο καθένας.

Bluboo x9 4G smartphone, αξίζει η αγορά;

Δεν είμαι σε θέση να πω αν αξίζει ή όχι, αφού όπως είπα και πιο πάνω δεν έχω αξιολογήσει ποτέ Bluboo κινητό. Έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα της κατηγορίας του.

  • Ο πρώτος λόγος που ξεχωρίζει είναι η μεταλλική κατασκευή στα περιμετρικά του smartphone που σπάνια βλέπουμε σε αυτή την κατηγορία τιμής.
  • Το κυρτό γυαλί ( 2.5d ) αφής στην εμπρόσθια όψη που χαρίζει λίγο πιο premium αίσθηση.
  • Ο fingerprint αισθητήρας στο πίσω καπάκι της συσκευής που έχουμε δει και σε ελάχιστα κινητά αυτής της κατηγορίας.

bluboo-x9-4g-smartphone-techvalue1

bluboo-x9-4g-smartphone

Asus ZenFone 8 Android