Πώς Κάνω Φραγή Σε Κλήσεις Με Απόκρυψη Για Cosmote, Nova και Vodafone;

Android και iOS, αλλά και γενικότερα τα κινητά προσφέρουν αμέτρητες ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις που πολλές φορές ξεχνάμε ποιες είναι αυτές και είναι απολύτως λογικό. Μία σημαντική ρύθμιση βρίσκεται στην εφαρμογή που χρησιμοποιούμαι κάθε μέρα και δεν είναι άλλη από την εφαρμογή Caller με την οποία πραγματοποιούμε κλήσεις και βρίσκονται οι επαφές.

Για ενεργοποίηση απόκρυψης αριθμού εδώ.

Μέσω αυτής δεν μπορούμε μόνο να μπλοκάρουμε συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά και να αποκλείσουμε μια και καλή όλους τους αριθμούς που καλούν με απόκρυψη. Για να βρεις την ρύθμιση ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και είσαι έτοιμος σε λίγα δευτερόλεπτα.

Φραγή σε απόκρυψη αριθμού

Φραγή Αριθμών Με Απόκρυψη Σε Android

  1. Άνοιξε την εφαρμογή επαφών ή αυτή με την οποία πραγματοποιείς κλήσεις.
  2. Πλοηγήσου στις ρυθμίσεις πατώντας στις 3 κάθετες τελίτσες που βρίσκονται πάνω δεξιά.
  3. Συνεχίζεις στο μενού “Αποκλισμένοι Αριθμοί”.
  4. Πατάς στην επιλογή “Άγνωστος” για να ενεργοποιήσεις την φραγή προς όλους τους αριθμούς με απόκρυψη.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σου. η ρύθμιση της φραγής ενδέχεται να βρίσκεται σε άλλο μενού. Ο παραπάνω οδηγός αφορά stock android, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά όποιο Android κινητό και αν έχεις. Αν η έκδοση Android που τρέχει το smartphone σου είναι παλιά, ενδέχεται να μην υπάρχει καθόλου αυτή η ρύθμιση διαθέσιμη.

Μην ξεχνάς τις βλάβεσ ΟΤΕ που είναι χωρίς χρέωση.


Φραγή Σε Όλους Τους Αριθμούς Με Απόκρυψη Μέσω Του Παρόχου

Εκτός από τον τρόπο μέσω λογισμικού σε Android που μόλις είδαμε, υπάρχει ακόμα ένας που έρχεται από τους παρόχους στην Ελλάδα και μάλιστα είναι καλύτερος, από τεχνική άποψη. Πληκτρολογώντας ένα κωδικό, ανάλογα με το δίκτυο που είμαστε ενεργοποιείται η φραγή σε όλους τους αριθμούς που καλούν με απόκρυψη. Δυστυχώς όμως δοκιμάσαμε τους κωδικού σε Nova και Cosmote χωρίς επιτυχία, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να κάλεσε στην εξυπηρέτηση πελατών vodafone χωρίς χρέωση για να τους πείτε να ενεργοποιήσουν την φραγή σε όλους τους αριθμούς που καλούν με απόκρυψη χειροκίνητα.

Asus ZenFone 8 Android