Blackwood Crossing, ένα παραμύθι από τη PaperSeven

Ανέκαθεν τα παραμύθια αποτελούσαν μέρος της παιδικής ηλικίας ενός ανθρώπου, όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει και έχουμε αγαπήσει ένα παραμύθι. Με τη πάροδο των χρόνων, η τεχνολογία αγκάλιασε αυτό το λογοτεχνικό είδος. Ο χώρος της gaming βιομηχανίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί και στα οποία είναι διάχυτη η παραμυθένια ατμόσφαιρα (συνήθως με λίγο περισσότερες σκοτεινές πινελιές) είτε μιλάμε για παιχνίδια που βασίστηκαν πάνω στα λεγόμενα κλασικά παραμύθια ή σε λιγότερο γνωστά, είτε παιχνίδια που η ατμόσφαιρα τους βασίστηκε κατά βάση στην εν λόγω αισθητική. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο παιχνίδι που παρουσιάζεται στο παρόν άρθρο.

Το Blackwood Crossing είναι από εκείνα τα παιχνίδια που ανήκουν στη κατηγορία των παιχνιδιών με παραμυθένια ατμόσφαιρα, μια ιστορία που αποτελεί δημιούργημα της νεοσύστατης ανεξάρτητης εταιρίας PaperSeven.

Blackwood Crossing

Blackwood Crossing

Η PaperSeven ιδρύθηκε από ένα γκρουπ developers που είχαν δουλέψει παλαιότερα στη εταιρία Black Rock Studio, γνωστή μέσα από τα Pure και Split Second. Για όσους ίσως δε θυμούνται και τα δυο παιχνίδια ανήκουν στη κατηγορία των racing games. Οπότε προκαλεί το ενδιαφέρον το πως οι άνθρωποι που είχαν δουλέψει στο παρελθόν πάνω σε εντελώς κάτι διαφορετικό, δημιουργούν τώρα ένα παιχνίδι που ανήκει σ’ένα άλλο είδος, αυτό των adventure παιχνιδιών.

Στα του Blackwood Crossing τώρα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά που επικεντρώνεται γύρω από την αγάπη και την απώλεια. Κεντρικοί ήρωες του παιχνιδιού είναι η Scarlett και ο Finn, δυο ορφανά αδέρφια. Το τραγικό δυστύχημα των γονιών τους, η εφηβεία που βιώνει η Scarlett έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση μεταξύ των δυο αδερφών. Ένα συνηθισμένο τρένο αλλά μια μυστηριώδης φιγούρα τους φέρνουν κοντά και μετατρέπει το ταξίδι τους σε μια μαγική περιπέτεια.

Το Blackwood Crossing βασίστηκε στη τεχνική της αφήγησης και όπως δήλωσε ο Alice Guy, Co-Founder της PaperSeven, <<Έχουν υπάρξει στο παρελθόν φανταστικά παιχνίδια με την εξής τεχνική. Ευχόμαστε το δικό μας δημιούργημα να αποτελέσει μέρος αυτής της λίστας καθώς προσφέρουμε κάτι καινούργιο σε σχέση με τα προηγούμενα. Το Blackwood Crossing είναι η απόδειξη της επιθυμίας μας να εξερευνήσουμε εμπειρίες με βάθος και νόημα και να δημιουργήσουμε χαρακτήρες διαφορετικούς>>.

Το Blackwood Crossing αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016 για PS4, Xbox One και PC.

Blackwood Crossing
Blackwood Crossing
Blackwood Crossing