Blackberry KEYone: Αυτό είναι επίσημα το “Mercury”

Μέχρι σήμερα ξέραμε το πως το επόμενο Android smartphone της Blackberry θα είναι το Mercury, αλλά δεν ξέραμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για αυτό. Είχαμε δει μόνο κάποια hands on βίντεο όπου φαινόταν ο σχεδιασμός. Σήμερα όμως έφτασε η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης του Blackberry KEYone, όπως θα λέγεται η συσκευή. Η συσκευή είναι ενδιαφέρουσα αλλά η τιμή δυστυχώς απαράδεκτη.

Blackberry KEYone 1


Blackberry KEYone – Mid to high-end Specs

Τα Specs του Blackberry KEYone το κατατάσσουν κάπου μεταξύ midragner και high-end.  Mid-range  λόγω chipset, που είναι το αξιόπιστο αλλά συνάμα χαμηλότερης δυναμικής, Qualcomm Snapdragon 625. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 3GB RAM και 32GB εσωτερική μνήμη (flash και όχι UFS δυστυχώς), πράγματα που συναντάμε και στη μεσαία κατηγορία πλέον.

Το Blackberry KEYone θα έχει όμως μία πολύ ωραία οθόνη, διαγωνίου 4,5″ με ανάλυση 1620×1080. Και θα έχει επίσης κορυφαία κάμερα. Για την ακρίβεια η βασική κάμερα είναι η Sony IMX378, η ίδια δηλαδή που φοράει και το Google Pixel. Θα έχει ανάλυση 12MP και το μέγεθος των πίξελ είναι 1,55μm, θα υπάρχει επίσης PDAF αλλά και διπλό led flash. Η μπροστινή κάμερα θα διαθέτει αισθητήρα στα 8MP ο οποίος θα είναι wide. Και η μπαταρία επίσης φαίνεται πολύ ικανοποιητική, αφού θα έχει μέγεθος 3.505mAh.

Ως γνήσια Blackberry συσκευή θα έχει φυσικό πληκτρολόγιο. Το οποίο πληκτρολόγιο μάλιστα θα υποστηρίζει και gestures όπως συνέβαινε και με τα Blackberry Passport και Priv. Και φυσικά το software έχει τροποποιηθεί από την Blackberry με πολύ χρήσιμες προσθήκες όπως το Hub. Παρόλα αυτά το λογισμικό παραμένει πολύ κοντά σε Stock Android. Η έκδοση του Android με την οποία θα κυκλοφορεί είναι Android 7.1 Nougat.

Πολύ έξυπνη είναι και η υλοποίηση του δακτυλικού αποτυπώματος, αφού ο αισθητήρας είναι ενσωματωμένος στο spacebar. Άλλωστε η ασφάλεια είναι βασικός πυλώνας για την Blackberry. Σε άλλα χαρακτηριστικά το Blackberry KEYone διαθέτει θύρα USB Type-C (USB 3.1). Θα υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα επέκτασης της εσωτερικής μνήμης μέσω καρτών microSD έως και 2TB.

Blackberry KEYone – Τιμή και κυκλοφορία

Blackberry KEYone 5

Και φτάνουμε στα δυσάρεστα της υπόθεσης… την τιμή. Το Blackberry KEYone θα κοστίζει στην Ευρώπη €599. Θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Ομολογώ ότι το KEYone μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά σε αυτή την τιμή είναι απαράδεκτο. Αν η τιμή πέσει γρήγορα στα €300 με €350 τότε το συζητάμε πολύ σοβαρά.

Από

Sony