Η BlackBerry θα κυκλοφορήσει Android συσκευή 5G με φυσικό πληκτρολόγιο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους της BlackBerry, αν υπάρχουν ακόμη, αφού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την εταιρία να επιστρέφει σύντομα με μία νέα συσκευή. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία σύγχρονη συσκευή με φυσικό πληκτρολόγιο και συνδεσιμότητα σε δίκτυα 5G.

blackberry phone

Από το 2016 και έπειτα η εταιρία έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Αρχικά η TCL είχε τα δικαιώματα να κατασκευάζει Blackberry συσκευές, κυκλοφορώντας τα KeyOne και Key2. Πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό πως οι 2 εταιρίες σταμάτησαν την συνεργασία τους και πλέον η BlackBerry θα έχει νέο κατασκευαστεί. Αυτός είναι η OnwardMobility μία μικρή startup από το Τέξας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του πρώτου 5G BlackBerry. Ο CEO της εταιρίας, δήλωσε πως πρέπει να περιμένουμε μία επαγγελματικού επιπέδου συσκευή, με έμφαση στην ασφάλεια, την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει μία ανταγωνιστική κάμερα. Η συσκευή θα τρέχει Android και θα έχει 5G συνδεσιμότητα.

Το 5G BlackBerry θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα κυκλοφορήσει σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη το πρώτο μισό του 2021. Φυσικά θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι τόσο λόγω της άπειρης εταιρίας που το ανέλαβε, αλλά και γιατί η BlackBerry στο παρελθόν δεν ήταν ανταγωνιστική. Οι συσκευές πωλούνταν σε τσιμπημένες τιμές, λόγω ονόματος και του φυσικού πληκτρολογίου, ενώ υστερούσαν σε τεχνικά χαρακτηριστικά από άλλες συσκευές παρόμοια τιμολογημένες. Το παραπάνω πρέπει να αλλάξει αν η εταιρία έχει σκοπό να επιστρέψει δυναμικά.

OnePlus Nord Android