BitDefender 2017 Review, τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει;

 

Περίπου για όσον καιρό υπάρχουν οι υπολογιστές, υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να επέμβουν σε αυτούς για προσωπικό όφελος. Με τον κόσμο να γίνεται όλο και περισσότερο συνδεδεμένος στις μέρες μας, τα κίνητρα για να επιτεθεί κάποιος σε έναν υπολογιστή είναι μεγαλύτερα από ποτέ. Στους υπολογιστές μας πλέον κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές, αγοράζουμε πράγματα, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και πολλά άλλα. Οπότε ένας επιτιθέμενος έχει πολλά να κερδίσει αν αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημά μας. Ας δούμε πως μπορεί το Bitdefender antivirus και όχι μόνο να μας λύσει αυτό το πρόβλημα.

Για να προστατευτούμε λοιπόν χρειαζόμαστε μία ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας. Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες μετρήσεις, είναι το Bitdefender 2017. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να το εγκαταστήσουμε στο σύστημά μας και να σας ετοιμάσουμε μία αναλυτική παρουσίαση. Για την ακρίβεια, επιλέξαμε το πλήρες πακέτο, δηλαδή το Bitdefender 2017 Family Pack για να δούμε όλα όσα έχει να προσφέρει η εφαρμογή.


Bitdefender 2017 – Γνωρίστε τις βασικές λειτουργίες

bitdefender 2017

Το Bitdefender 2017 Family Pack δεν προσφέρει απλώς προστασία από ιούς. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού αυτό είναι κάτι που κάνουν ακόμα και τα Windows μέσω του Windows Defender. Το Bitdefender 2017 προσφέρει μία πλειάδα άλλων λειτουργιών που θα προστατέψουν εσάς και τους δικούς σας από όλους τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε συνοπτικά όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει το Bitdefender 2017 και παρακάτω θα αναλύσουμε τις σημαντικότερες λειτουργίες του.

Στο Bitdefender 2017 λοιπόν θα βρείτε τα παρακάτω εργαλεία:

Προστασία:

  • Antivirus
  • Antispam
  • Ευπάθεια
  • Προστασία Web
  • FireWall
  • Προστασία Ransomware

Ιδιωτικότητα:

  • Κρυπτογράφηση αρχείων
  • Διαχειριστής κωδικών
  • Safepay
  • Γονικός έλεγχος
  • Προστασία δεδομένων

Εργαλεία:

  • One-click optimizer
  • Startup optimizer
  • Antitheft
  • Disk cleanup

Αν θέλετε να γνωρίσετε αναλυτικά τι προσφέρουν όλες οι λειτουργίες του Bitdefender, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του λογισμικού.

Bitdefender 2017 – Οι σημαντικότερες λειτουργίες

Για να μην γίνει όμως αυτό το άρθρο τεράστιο, δεν θα παρουσιάσουμε όλες τις λειτουργίες εδώ. Θα επικεντρωθούμε σε αυτές που φάνηκαν πιο χρήσιμες σε εμάς και πιστεύουμε ότι θα ενδιαφέρουν και εσάς περισσότερο.

bitdefender 2017

Antivirus

Η σημαντικότερη φυσικά είναι η προστασία εναντίον των ιών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επιλέγουμε άλλωστε να εγκαταστήσουμε Antivirus. Όπως προείπαμε, αυτή την λειτουργία την προσφέρουν ακόμα και δωρεάν λύσεις, γιατί λοιπόν κάποιος να επιλέξει το Bitdefender 2017; Το Bitdefender τα τελευταία χρόνια αποτελεί την λύση με την μεγαλύτερη ανίχνευση ιών μεταξύ των ανταγωνιστών του είδους, και παρόλα αυτά παραμένει το λογισμικό με την λιγότερη επίπτωση στην απόδοση του υπολογιστή. Αυτό λοιπόν το κάνει να ξεχωρίζει.

Προστασία Ransomware

Πιστεύω οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε την παρουσίαση, θα έχετε ακούσει για το WannaCry. Το WannaCry ήταν μία επίθεση η οποία κρυπτογραφούσε όλα τα περιεχόμενα του υπολογιστή σας και ο μόνος τρόπος να τα πάρετε πίσω ήταν να πληρώσετε κάποια αμοιβή μέσω BitCoin. Σαν να λέμε πως τα αρχεία σας κρατούνταν όμηροι, μέχρι να πληρώσετε τα λύτρα. Και ακόμα και αν πληρώνατε, ποιος ξέρει αν θα αποκτούσατε ξανά πρόσβαση. Αν λοιπόν σας προκύψει κάτι τέτοιο, μπορεί να χάσετε πολύτιμα αρχεία και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα ανακτήσετε.

bitdefender family pack

Με την προστασία κατά των ransomware που προσφέρει το Bitdefender 2017, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία ή φάκελοι είναι πολύτιμοι για εσάς και να τα προσθέσετε στην σχετική λίστα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτά τα αρχεία να ελέγχονται σε κάθε boot της συσκευής. Αυτά τα αρχεία προστίθενται υπό διαφορετική προστασία από το Bitdefender.

Safepay

Με απλά λόγια, το Safepay είναι ένας browser για το web banking. Λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα και αποκομμένο από το υπόλοιπο λειτουργικό. Ακόμα και αν κάποια κακόβουλη εφαρμογή τρέχει στο σύστημά σας, δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με το Safepay. Διαθέτει μέχρι και εικονικό πληκτρολόγιο, έτσι ώστε να είστε προστατευμένοι ακόμα και εναντίον keyloggers.

Το Safepay λειτουργεί και σαν κανονικός browser φυσικά, μπορείτε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε σελίδα, αλλά η βασική του χρησιμότητα είναι φυσικά σε σελίδες online τραπεζικής. Ως κανονικός browser, μπορείτε να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες σας ώστε να μπαίνετε γρηγορότερα στις σελίδες των τραπεζών που χρειάζεστε. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να βάλω ένα screenshot του Safepay browser σε λειτουργία, αλλά δυστυχώς με τους απλούς τρόπους όπως το printscreen αυτό είναι αδύνατο. Είναι και αυτό μέρος της προστασίας, όπως μπορείτε να φανταστείτε.

Γονικός Έλεγχος

Όπως είπαμε όμως, το Bitdefender 2017 Family Pack δεν είναι μόνο για μία συσκευή. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε πολλαπλές συσκευές. Μπορείτε λοιπόν να το έχετε σε όλες τις συσκευές του σπιτιού. Αν έχετε οικογένεια, τότε είναι λογικό να θέλετε να έχετε κάποια επίβλεψη στη χρήση του υπολογιστή από τα παιδιά σας, ειδικότερα αν έχουν τα δικά τους μηχανήματα. Δεν πάει μάλιστα λίγος καιρός όπου πολλοί ήταν οι γονείς που ανησυχούσαν για την απειλή της “Μπλε Φάλαινας”.

2017 bitdefender antivirus

Με τον γονικό έλεγχο θα μπορείτε να ορίσετε έναν λογαριασμό παιδιού ο οποίος θα έχει συγκεκριμένους περιορισμούς. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν να κάνουν τόσο με τα σάιτ τα οποία είναι προσβάσιμα, αλλά και με την επικοινωνία των παιδιών. Ακόμα, μπορείτε να βάλετε και χρονικά όρια στη χρήση του υπολογιστή και του ίντερνετ. Φυσικά είναι αδύνατο να απαγορέψουμε από ένα παιδί να χρησιμοποιεί το ίντερνετ, αλλά είναι καλό ένας γονιός να έχει μία επίβλεψη και την δυνατότητα ελέγχου για καλύτερη προστασία του παιδιού. Με τον γονικό έλεγχο λοιπόν εξασφαλίζετε ακριβώς αυτό.

Bitdefender Wallet

bitdefender family pack 2017

Το Bitdefender Wallet αποτελεί μία πλήρη λύση password manager. Έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον να θυμάστε όλα τα διαφορετικά password που χρησιμοποιείτε online, παρά μόνο το ένα και μοναδικό master password σας. Μόλις εγκαταστήσετε το Bitdefender 2017 και ανοίξετε για πρώτη φορά τον browser σας, θα σας ζητηθεί η εγκατάσταση του σχετικού add-on. Για να αποκτήσουμε την συγκεκριμένη λειτουργία από τρίτες υπηρεσίες θα πρέπει φυσικά να πληρώσουμε κάποια συνδρομή, αλλά στο Bitdefender 2017 Family Pack περιλαμβάνεται ήδη στα εργαλεία, οπότε μπορείτε να μειώσετε τα κόστη σας χρησιμοποιώντας το Bitdefender Wallet έναντι άλλων λύσεων.

Άλλα Εργαλεία

Το Bitdefender 2017 όμως εκτός από προστασία, έχει και διάφορα εργαλεία που στοχεύουν στην καλύτερη απόδοση του υπολογιστή σας. Εργαλεία όπως το OneClick Optimizer που αναλύει τον δίσκο σας για άχρηστα δεδομένα που μπορούν να καθαριστούν. Με ένα κλικ λοιπόν, θα πάρετε μία πλήρη ανάλυση όσων αρχείων μπορούν να σβηστούν. Σε αυτά περιλαμβάνονται και δεδομένα από τους browser σας, οπότε αν τα καθαρίσετε θα ξεχαστούν τα διάφορα αποθηκευμένα login για παράδειγμα.

Πολύ χρήσιμο εργαλείο αποτελεί το Startup Optimizer. Αναγνωρίζει όλες τις εφαρμογές που τρέχουν αυτόματα κατά την εκκίνηση και καθιστούν το σύστημα σχετικά αργό μετά το πρώτο login. Πιθανότατα, πολλές από αυτές να μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε από την αυτόματη εκκίνηση και έτσι το σύστημά σας να εκκινεί πιο γρήγορα.

προστασία bitdefender

Τέλος, το Bitdefender 2017 μπορεί να αναγνωρίσει την χρήση που κάνετε στον υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή και να προσαρμόσει την λειτουργία του ανάλογα. Υπάρχουν κάποια έτοιμα προφίλ που ανταποκρίνονται καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Αν για παράδειγμα παίζετε παιχνίδια, παρακολουθείτε κάποια ταινία ή εργάζεστε, τότε το Bitdefender προσαρμόζεται ανάλογα. Υπάρχει μέχρι και λειτουργία μπαταρίας όπου, αν χρησιμοποιείτε laptop, το Bitdefender σας προτείνει τρόπους για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας.

Συμπεράσματα

Το Bitdefender 2017 Family Pack προσφέρει μία απίστευτα ολοκληρωμένη προστασία των συσκευών σας, από κάθε πιθανή και απίθανη απειλή. Αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με την χρήση ενός υπολογιστή, μπορείτε να αφήσετε απλά το πρόγραμμα στον αυτόματο πιλότο και αυτό θα είναι εκεί όταν χρειαστεί. Ακόμα και αν είστε πιο έμπειροι όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το Bidefender μπορεί να προσαρμοστεί όπως το θέλετε. Έχει αναλυτικές επιλογές για όλες τις λειτουργίες που προσφέρει και μπορείτε εσείς να διαλέξετε τι θα λειτουργεί και με ποιο τρόπο.

το καλυτερο avtivirus

Όταν όλα τα παραπάνω τα κάνει με μικρή επιβάρυνση στο σύστημα και μπορεί να προστατέψει από τους περισσότερους ιούς εκεί έξω, τότε γίνεται αυτομάτως η πρώτη μας επιλογή για προστασία. Το Family Pack έχει απεριόριστες άδειες και μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, MacOS αλλά και Android.

Η τιμή της πλήρους λύσης του Family Pack κυμαίνεται στα €50 μέσα από το επίσημο σάιτ της εταιρίας. Προσφέρει καλύτερη προστασία από μία δωρεάν λύση, και είναι η ασφαλέστερη επιλογή μεταξύ των επί πληρωμή ανταγωνιστών, οπότε το ποσό δικαιολογείται. Πιθανότατα να μπορέσετε να το βρείτε και ακόμα φθηνότερα σε κάποια αλυσίδα λιανικής που εμπορεύεται τα προϊόντα της Bitdefender. Επίσης διαβάστε για την απειλή Xhamster.

Sony