Άκρως απογοητευτική η “επιστροφή” της ZTE στην Ευρώπη με το Axon 11 5G

Μετά από μία σημαντική απουσία η ZTE επέστρεψε στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό έγινε με δύο κινητά της σειράς Axon 11, τα Axon 11 4G και Axon 11 5G, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στην γερμανική.


Οι δύο συσκευές είναι οπτικά πανομοιότυπες αφού μοιράζονται την ίδια εντυπωσιακή AMOLED οθόνη των 6.47″ ιντσών. Οι ομοιότητες των δύο συσκευών σταματούν κάπου εδώ αφού το 5G μοντέλο έρχεται με Snapdragon 765G, ενώ το 4G με Helio P70. Το Axon 11 5G διαθέτει μνήμη RAM 6GB ή 8GB και διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο που φτάνει έως τα 256GB.

axon 11

Η κύρια κάμερα του έχει μέγεθος 64MP και έχει άλλους τρεις αισθητήρες. Ο ένας είναι 8MP για ultrawide λήψεις, ενώ οι άλλοι δύο έχουν μέγεθος 2MP και είναι υπεύθυνοι για βάθος και macro. Η selfie κάμερα έχει μέγεθος 20MP και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.000mAh.Αντίθετα το 4G μοντέλο, διαθέτει 6GB μνήμης RAM και έρχεται με κύρια κάμερα 48MP.

Τι πήγε τόσο στραβά;
Το πρόβλημα με τις συσκευές της εταιρίας είναι η υψηλή τιμολόγηση τους, αφού η τιμή του 5G μοντέλου ξεκινά από €600. Σε αυτή την κατηγορία φυσικά βρίσκουμε συσκευές με καλύτερα chipset, ενώ προτάσεις με τον 765G υπάρχουν σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Αντίστοιχα τα €350 του Axon 11 κρίνονται “πολλά” πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της “ζημιάς” αρκεί η σύγκριση με το απογοητευτικό, όπως έχουμε γράψει, Mi 10 Youth. Αυτό φέρει καλύτερη κάμερα και ίδιο chipset με το ακριβό Axon 11 5G και κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα, “διαλύοντας” παράλληλα το φθηνό Axon 11 4G που πωλείται σε παραπλήσια τιμή.

OnePlus Nord Android