Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Asus Zenfone 6 σε Android 10

Η Asus άλλαξε σημαντικά τη στρατηγική της τον τελευταίο χρόνο καθώς αποφάσισε να επικεντρωθεί σε smartphone για power users όπως το Asus Zenfone 6 και το Asus ROG Phone 2. Αυτό περιελάμβανε και ριζική αλλαγή στο software με το Zen UI να θυμίζει πλέον αρκετά το stock Android. Στο hardware η προσπάθεια της Asus ξεχώρισε αμέσως. Για το software όμως έπρεπε να περιμένουμε το Android 10 για να δούμε αν η Asus θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών και να αναβαθμίσει τις συσκευές της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Asus δεν έμεινε μόνο στα λόγια και θα υποστηρίξει σωστά τα νέα της smartphone καθώς ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 10 για το Asus Zenfone 6. Το update ξεκίνησε από την Ινδία και το Asus Zenfone 6Z και φέρνει όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα περίμενες όπως gesture navigation και updates μέσω Google Play. Το συνολικό μέγεθος του πακέτου είναι 809,89MB και φέρνει το κινητό στην έκδοση 17.1810.1910.63 με Zen UI 6.

ASUS Zenfone 6 Android 10 Update - Screenshot
Screenshot από το χρήστη /u/dagp89 του Reddit

Το Zenfone 6 είναι το πρώτο smartphone της Asus που λαμβάνει την αναβάθμιση, με την Ταϊβανέζικη εταιρία να μην έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα update. Οπότε, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη συσκευή που θα λάβει Android 10. Η λογική λέει πως το ROG Phone 2, η άλλη φετινή ναυαρχίδα της Asus, θα είναι το επόμενο smartphone που θα πάρει το update.

Το update σε Android 10 για το Asus Zenfone 6 έρχεται περίπου 2 μήνες μετά από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης από την Google. Η ταχύτητα της έλευσης του δεν είναι και η κορυφαία καθώς υπάρχουν ήδη κάποιες συσκευές που τρέχουν την νεότερη έκδοση του Android, αλλά, και ακόμα κι έτσι η αναβάθμιση έρχεται πολύ συντομότερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών στην αγορά. Ελπίζουμε πως η Asus θα αναβαθμίσει σύντομα και άλλες συσκευές στη γκάμα της και πως μελλοντικά θα γίνει ακόμα καλύτερη στο κομμάτι των αναβαθμίσεων.

Sony