Assassin’s Creed: Origins, χορταστικό gameplay μέσα από το Xbox One X

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα γεμάτο με φήμες για την υπόθεση και την χρονική περίοδος του νέου Assassin’s Creed, για το που η Ubisoft σχεδίαζε να επαναφέρει την επιτυχημένη σειράς της, η E3 ήταν το ιδανικό ραντεβού για την αποκάλυψη. Το Assassin’s Creed: Origins θα μας μεταφέρει στα πρώτα βήματα των Assassins στην αρχαία Αίγυπτο. Η παρουσίαση έγινε μέσα από τη νέα κονσόλα της Microsoft, το Xbox One X.

Assassin's Creed: Origins

Assassin’s Creed: Origins, χορταστικό gameplay μέσα από το Xbox One X

9 Ιουλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Μέτα την ανακοίνωση και τις διάφορες λεπτομέρειες γύρω από το νέο Assassin’s Creed: Origins, ήρθε η στιγμή να δούμε λίγο από το περιβάλλον και το gameplay του νέου τίτλου της Ubisoft. Μπορεί να πήραμε μια πρώτη γεύση στην E3, ωστόσο στην δημοσιότητα δόθηκε νέο περιεχόμενο με 20′ gameplay, με το παιχνίδι να τρέχει μέσα από το Xbox One X.

Στο video παρουσιάζεται ένα μέρος της Αιγύπτου και στο gameplay βλέπουμε ένα μέρος του ταξιδιού που θα μπορούμε να κάνουμε μέσα από τα πλωτά μέσα που θα έχουμε στην διάθεση μας. Όπως επίσης βλέπουμε και ένα μέρος από το σύστημα μάχης. Φυσικά τα εντυπωσιακά γραφικά και η δύναμη του Xbox One X μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το Assassin’s Creed: Origins θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 27 Οκτωβρίου.


Assassin’s Creed: Origins, ένας ανανεωμένος τίτλος σε πολλούς τομείς

04 Ιουλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Στην πρόσφατη E3, η Ubisoft αποκάλυψε τον νέο ανανεωμένο τίτλο του Assassin’s Creed. Η διακοπή όπως φαίνεται μόνο καλά αποτελέσματα έχει φέρει. Η ομάδα που είχε αναλάβει το νέο project εργάστηκε χωρίς πίεση. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή στο The Game Informer Show, ο Ashraf Ismail σκηνοθέτης του νέου Assassin’s Creed: Origins έδωσε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο τίτλο. Όπως για τα νέα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε.

Όπως έχουμε δει και στα trailers, θα μπορούμε να κινηθούμε όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά και σε άλλες περιοχές με βάρκες και άλλα σκάφη. Θα υπάρχουν και μάχες και με μεγαλύτερα πλοία. Μην φανταστείτε κλίμακας όπως αυτές που είδαμε στο Assassin’s Creed: Black Flag, αλλά σίγουρα θα έχουμε εντάσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι. Περισσότερα στοιχεία δεν έδωσε ο Ashraf Ismail προς αποφυγή λάθος εντυπώσεων.

Assassin's Creed: Origins

Όπως έχουμε δει σε όλη την σειρά, μεγάλο βάρος πέφτει στο περιβάλλον που διαδραματίζεται κάθε τίτλος. Έχουμε δει να παρουσιάζονται μέχρι και σημαντικά μνημεία. Sτο Assassin’s Creed: Origins κύρια πόλη θα είναι το Μέμφις και λογικά ίσως δούμε έναν από τους μεγαλύτερους χάρτες στην σειρά. Ο Ashraf Ismail τονίζει ότι θα είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη, φτάνοντας ή και ίσως ξεπερνώντας την πόλη της Αλεξάνδρειας, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον χάρτη της Αβάνας, που θα τον ξεπερνά κατά δύο φορές.

Κάτι που θα δούμε για πρώτη φόρα είναι η χρυσή του αετού ως σύμμαχος μας. Ο Senu όπως είναι το όνομα του αετού, θα είναι τα μάτια του Bayek στον ουρανό, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να κινείτε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο gameplay. Μια από αυτές έχει να κάνει με το σήμα κατατεθέν, το parkour. Tο κουμπί και η θέση του πλήκτρου θα αλλάξει, δίνοντάς την δυνατότητα για περισσότερο έλεγχο του χαρακτήρα.

Assassin's Creed: Origins

Κατά την διάρκεια της περιπλάνησης μας θα μπορούμε να μαζεύουμε αντικείμενα και να τα πηγαίνουμε στον σιδηρουργό έτσι ώστε να φτιάξουμε τα δικά μας όπλα και να τα αναβαθμίζουμε. Ενώ θα μπορούμε να κρατάμε όπλα αντίστοιχα με το επίπεδο μας. Μέσα από το σύστημα crafting που θα συναντήσουμε στο Assassin’s Creed: Origins, θα μπορούμε να βελτιώσουμε την άμυνα και τις επιθέσεις μας.

Αυτές είναι μερικές από τις άλλες που θα δούμε στον νέο τίτλο της Ubisoft και σίγουρα το περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Το Assassin’s Creed: Origins θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 27 Οκτωβρίου.

Assassin's Creed: Origins

Assassin’s Creed: Origins, ταξίδι στην Αίγυπτο και αλλαγές στο gameplay

13 Ιουνίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Τις μέρες πριν την έναρξη της E3, μέσα από διαρροές είχαν γίνει κάποια πράγματα γνωστά γύρω από τον νέο τίτλο. Το νέο Assassin’s Creed: Origins φέρνει έναν νέο ανοιχτό κόσμο και πολλές αλλαγές στους μηχανισμούς του gameplay. Η ανανέωση που χρειάζονταν σειρά και σε αυτό τον τομέα ήταν απαραίτητη. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με την σειρά.

Το Assassin’s Creed: Origins μας μεταφέρει στην χώρα της Αιγύπτου το 49 π.χ.. Βρισκόμαστε την περίοδο που η αιγυπτιακή αυτοκρατορία βρίσκεται στην παρακμή της. Το παρών δίνουν και ιστορικά πρόσωπα της εποχής όπως η Κλεοπάτρα λίγο πριν γίνει Φαραώ. Πρωταγωνιστής είναι ο Bayek, που αποτελεί μέλος μίας ελίτ ομάδας του αιγυπτιακού στρατού. Τα γεγονότα μας μεταφέρουν 1.000 χρόνια πριν το πρώτο Assassin’s Creed, παρουσιάζοντας την δημιουργία της οργάνωσης.

Κατά διαστήματα η Ubisoft φρόντιζε να αλλάζει κάποια πράγματα γύρω από το τίτλο της. Οι μυημένοι στο σύμπαν του Assassin’s Creed θα βρουν αλλαγές στο gameplay. Ως επί το πλείστον, οι μηχανισμοί στο σύστημα μάχης επικεντρώνονται στα combos, για την αποφυγή και εξόντωση τον εχθρών.

Το Assassin’s Creed: Origins θα λέγαμε ότι κατά κάποιο τρόπο έχει επιρροές από το The Witcher 3. Πλέον θα έχετε επιθέσεις δύο τύπων, βαριά και ελαφριά. Θα πρέπει να κάνετε ελιγμούς για να αποφύγετε τους εχθρών. Κάτι που δεν είχαμε δει τόσο πολύ στους προηγούμενους τίτλους είναι η ύπαρξη RPG στοιχείων.

Ο Bayek θα έχει ένα σύστημα αναβάθμισης που θα του επιτρέπει να ξεκλειδώνει νέες ικανότητές. Αυτό θα σας δίνει την δυνατότητα για επιθέσεις από αέρα, αλλά και να φτιάξετε δικά σας όπλα όπως μια βόμβα καπνού. Θα μπορείτε να βρείτε σπάνια όπλα, που ανάλογα με το χρώμα θα είναι πιο σπάνιο.

Assassin's Creed: Origins

Πέρα από την Αίγυπτο θα μπορεί να ταξιδέψετε και σε άλλες περιοχές μέσα από τον μεγάλο χάρτη που θα έχετε στην διάθεση σας. Θα ταξιδέψετε στις πυραμίδες της Αλεξάνδρειας, αλλά θα εξερευνήσετε και περιοχές μέσα από τον ποταμό του Νείλου. Το Assassin’s Creed: Origins θα έχει και επιλογή Multiplayer, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πως θα είναι και αν θα έχει σχέση με τίτλους του παρελθόντος.

Όπως θα δείτε και στο gameplay θα έχετε και την βοήθεια ενός αετού. Θα μπορείτε να το καλέσετε και να είναι ουσιαστικά θα είναι τα μάτια σας από αέρος, βοηθώντας στην ανεύρεση μίας τοποθεσίας ή ενός στόχου.Το Assassin’s Creed: Origins θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 27 Οκτωβρίου.