Assassin’s Creed Odyssey – Το ένα και μοναδικό άρθρο!

Η παρουσίαση του Assassin’s Creed Odyssey ήταν μία από τις πιο δυνατές στιγμές της εφετινής Ε3. Βέβαια το franchise δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να ξεφύγει από τη μάστιγα των διαρροών. Φυσικά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δε μείωσε το hype του κόσμου που περίμενε την επίσημη αποκάλυψη του παιχνιδιού στη μεγάλη gaming εκδήλωση. Παρακάτω ακολουθεί ένα αναλυτικό άρθρο με όλες τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για το Assassin’s Creed Odyssey.

Assassin's Creed Odyssey


 Πότε κυκλοφορεί

Όπως αποκαλύφθηκε στην Ε3 το Assassin’s Creed Odyssey θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC.

 Ιστορικό Πλαίσιο

Το Assassin’s Creed Odyssey θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου που έλαβε χώρα την περίοδο 431-404 π.Χ (5ος αιώνας). Πληροφοριακά, είναι η πρώτη φορά που ένας τίτλος της σειράς πηγαίνει τόσο πίσω ιστορικά.
Μετά τη λήξη των Περσικών Πολέμων, η Αθήνα (Δηλιακή Συμμαχία) και η Σπάρτη (Πελοποννησιακή Συμμαχία) είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις στον ελλαδικό χώρο. Αρχαίοι ιστορικοί αναφέρουν πως υπήρξαν διάφορες αφορμές που οδήγησαν στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Η απόφαση που παίρνει ο Περικλής να περιφράξει τον Πειραιά ούτως ώστε να ενωθεί με την Αθήνα ως επίδειξη ισχύος είναι μία από αυτές. Επιπλέον, ο πόλεμος μεταξύ Κέρκυρας και Κορίνθου ήταν ένα από τα γεγονότα που στάθηκε ως αφορμή για τη σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Λέγεται επίσης πως η απόφαση της Αθήνας να επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στην πόλη των Μεγάρων ήταν μια σημαντική αφορμή του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Έπειτα από 27 χρόνια συνεχών εχθροπραξιών η Σπάρτη καταφέρνει να πολιορκήσει την Αθήνα μέσω ξηράς και θάλασσας. Έτσι η παράδοση των Αθηναίων το 404 π.Χ σήμανε τη λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου.

 Οι πρωταγωνιστές και η ιστορία τους

Όπως αποκάλυψε η Ubisoft στο Assassin’s Creed Odyssey θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε άντρα ή γυναίκα πρωταγωνιστή. Τα ονόματά τους είναι Αλέξιος και Κασσάνδρα αντίστοιχα και θα μοιράζονται την ίδια ιστορία στο παιχνίδι. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός Σπαρτιάτη μισθοφόρου, απόγονου του Λεωνίδα. Εξαιτίας μιας προφητείας ο ήρωας ρίχνεται από την κορυφή του βουνού Ταϋγέτου. Επιβιώνει και έπειτα από 17 χρόνια επιστρέφει για να ξεκινήσει τη δική του οδύσσεια. Πληροφοριακά, οι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές είναι ο Μιχάλης Αντωνάκος και η Μελισσάνθη Μάχουτ. Όπως ανέφερε η audio director Lydia Andrew σκοπός τους ήταν να βρουν Έλληνες ηθοποιούς ή που να έχουν ελληνικές ρίζες.

Assassin's Creed Odyssey

Χαρακτήρες που θα συναντήσουμε

Στο Assassin’s Creed Odyssey θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αλλά και να συνομιλήσουμε με σημαντικές ιστορικές φιγούρες. Μερικοί εξ’ αυτών είναι ο “Πατέρα της Ιστορίας”, Ηρόδοτος, ο “Πατέρα της Ιατρικής” Ιπποκράτης, ο Σωκράτης, η Ασπασία, ο Περικλής κ.α.

Assassin's Creed Odyssey

 Layla Hassan

Στη μοντέρνα εποχή θα βρούμε πάλι την ερευνήτρια Layla Hassan από το Assassin’s Creed Origins. Γνωρίζουμε ήδη πως η Layla δεν έχει οικογενειακούς δεσμούς με κάποιον Assassin. Η Layla διαθέτει το δικό της Animus το οποίο της επιτρέπει να ζήσει ξανά τις μνήμες των Bayek και Aya στο Origins. Στο Assassin’s Creed Odyssey τώρα, η αναζήτηση της για τα Pieces of Eden συνεχίζεται. Αυτή τη φορά πέφτει στα χέρια της ένα χαμένο βιβλίο του Ηροδότου. Ανακαλύπτει πως ένας Σπαρτιάτης μισθοφόρος είχε στην κατοχή του το δόρυ του Λεωνίδα το οποίο δημιουργήθηκε από τους Isu.

 Ο χάρτης του παιχνιδιού

Θα έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους κόσμους της σειράς Assassin’s Creed. Σκεφτείτε μόνο πως το Assassin’s Creed Odyssey θα είναι ένα open-world παιχνίδι και οι ναυτικές εξερευνήσεις αποτελούν βασικό κομμάτι. Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας καλύπτεται από θάλασσα και θα έχουμε τη δυνατότητα να το εξερευνήσουμε. Αν προσθέσουμε και την εξερεύνηση της ξηράς τότε μιλάμε για έναν πραγματικά τεράστιο χάρτη. Ο χάρτης θα χωρίζεται σε 27 κράτη-μέλη με το καθένα να έχει το δικό του ηγέτη. Το περίγραμμα κάθε περιοχής θα διαθέτει κόκκινο και μπλε χρώμα. Τα χρώματα αυτά θα υποδεικνύουν ποια κράτη-μέλη είναι υπό την επιρροή της Σπάρτης και της Αθήνας αντίστοιχα.

Assassin's Creed Odyssey

 Ο κόσμος του παιχνιδιού

Ήδη από τα videos που έχουν κυκλοφορήσει έχουμε πάρει μια γεύση από τον πλούσιο και ποικιλόχρωμο κόσμο του Assassin’s Creed Odyssey. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα περιηγηθούμε σε διάφορες τοποθεσίες του ελλαδικού χώρου. Αυτό σημαίνει πως θα συναντήσουμε ποικίλα περιβάλλοντα, από χιονισμένα βουνά, δάση, μέχρι παραλίες και πόλεις. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά ονόματα περιοχών τα οποία θα επισκεφθούμε στο παιχνίδι. Μερικά από αυτά είναι η Κεφαλλονιά, Μύκονος, Αττική, Αρκαδία, Ύδρα, Κως, Λακωνία κ.α. Επιπλέον θα έχουμε εναλλαγή μέρας και νύχτας αλλά και αλλαγές στον καιρό ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.

Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey

 Gameplay Μηχανισμοί

 Ναυμαχίες

Μετά το Assassin’s Creed IV: Black Flag και Assassin’s Creed Rogue οι ναυμαχίες επιστρέφουν ξανά στο Assassin’s Creed Odyssey. Θα έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε στο Αιγαίο Πέλαγος με την τριήρη σας, ταξιδεύοντας από νησί σε νησί. Οι περισσότεροι χαρακτήρες του παιχνιδιού θα μπορούν να γίνουν μέλη του πληρώματος σας. Από μαχητές σε αντίπαλα πλοία μέχρι απλοί κάτοικοι. Όλοι τους θα έχουν να προσφέρουν από κάποια πλεονεκτήματα τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα. Μέσω θαλάσσης θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε αχαρτογράφητες περιοχές και να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς. Παράλληλα καλείστε βέβαια να αντιμετωπίσετε τους όποιους κινδύνους ελλοχεύουν όπως πειρατές και αθηναϊκά πλοία. Θα μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμφάνιση του πολεμικού σας πλοίου, το οπλοστάσιο του καθώς και την εμφάνιση του πληρώματός σας.

Assassin's Creed Odyssey

→ Μάχες στην ξηρά

Από τη θάλασσα πάμε στη ξηρά όπου και εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τις πολεμικές μας ικανότητες. Οι μάχες στη ξηρά μπορούμε να πούμε πως θα είναι επικών διαστάσεων. Στο σύνολο 300 μαχητές, 150 από την κάθε πλευρά (Αθήνα – Σπάρτη). Κάποιες από αυτές τις μάχες θα αποτελούν μέρος της ιστορίας, ενώ άλλες θα είναι προαιρετικές.

Assassin's Creed Odyssey

 Βελτιώσεις στο σύστημα μάχης

Το σύστημα μάχης παρουσιάζεται πιο βελτιωμένο σε σχέση με το Origins. Θα μπορείτε να σχεδιάσετε 4 ή και περισσότερες κινήσεις εναντίων των αντιπάλων σας. Καθώς η αδρεναλίνη σας θα ανεβαίνει θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόν τον “χάρτη κινήσεων“. Επιπλέον θα έχετε πληθώρα ειδικών κινήσεων μέσα από το Skill Tree που ακολουθεί παρακάτω. Παραδείγματος χάρη θα μπορείτε να βάζετε φωτιά στο τόξο σας και φυσικά να χρησιμοποιήσετε το περίφημο Spartan kick (300).
To κομμάτι των stealth μηχανισμών εννοείται πως δεν θα απουσιάζει από το Odyssey. Η κατάληψη ενός κρησφύγετου για παράδειγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω stealth kills.

Ίκαρος και Φόβος

Τέλος, όπως και στο Origins έτσι και εδώ θα έχετε εικόνα του χώρου από ψηλά χάρης τον αετό σας που ονομάζεται Ίκαρος. Ο Ίκαρος θα σας βοηθά να εξερευνήσετε τοπία και να βρίσκετε θησαυρούς. Επιπλέον αποτελεί και ένας καλός σύμμαχος για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας. Ο Φόβος από την άλλη είναι το άλογο σας με το οποίο μπορείτε να μετακινείστε στη ξηρά.

Assassin's Creed Odyssey

Ποια είναι τα RPG στοιχεία

 Επιλογές στους διαλόγους

Για πρώτη φορά η σειρά χαράζει μια νέα πορεία μέσα από το Assassin’s Creed Odyssey και αγκαλιάζει την εμπειρία που προσφέρει ένα RPG παιχνίδι. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε και οι πράξεις μας θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Η Ubisoft θέλησε να μείνει όσο πιο πίστη γίνεται στην ιστορία. Όμως οι διαδραστικοί διάλογοι θα προσφέρουν μια πιο ευέλικτη εμπειρία στους παίκτες οι οποίοι θα επηρεάσουν και το τέλος του παιχνιδιού. Οι εκβάσεις των διαλόγων από τις αλληλεπιδράσεις σας με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού θα είναι απρόβλεπτες. Ένα ψέμα παραδείγματος χάρη, δε σημαίνει πως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ιστορία. Αντίστοιχα μια καλή πράξη δε σημαίνει πως θα φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα και το φλερτ με κάποιον χαρακτήρα θα παίξει το δικό του σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Το Assassin’s Creed Odyssey όπως αναφέραμε δε θα ακολουθήσει το μοτίβο της γραμμικής ιστορίας. Ως RPG πλέον θα έχουμε τις κύριες αποστολές αλλά και τα λεγόμενα branching quests. Δευτερεύουσες αποστολές δηλαδή οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν και αυτές αντίκτυπο στο lore του παιχνιδιού.

Assassin's Creed Odyssey

 Skill Tree

Θα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Hunter skill tree, Warrior skill tree και Assassin skill tree. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι ικανότητες που θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε:

Hunter skill tree

 • Arrow Master: Βγάλτε νοκ άουτ τους εχθρούς χωρίς να τους σκοτώσετε με τα Paralyzing Arrows. Θα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας τόξα στο Inventory Menu.
 • Multi Shot: Μπορείτε να εξοντώσετε μέχρι 4 εχθρούς την ίδια στιγμή με το τόξο σας προκαλώντας 150% Hunter damage σε κάθε στόχο.
 • Devastating Shot: Επίθεση με τόξο που προκαλεί 150% Hunter damage. Με τα Fire και Poison Arrows η αποτελεσματικότητα αυξάνεται κατά 150%.

Warrior skill tree

 • Charged Heavy Attack: Συγκέντρωση της εσωτερικής σας δύναμης για μια ισχυρή επίθεση που προκαλεί 100% Warrior damage.
 • Spartan Kick: Η θρυλική κλωτσιά σπρώχνει τον αντίπαλο προς τα πίσω και προκαλεί 190% Warrior damage. Ο στόχος δεν πεθαίνει και μπορεί κατόπιν να στρατολογηθεί.
 • Shield Breaker: Η καλή κατάσταση των όπλων σας αυξάνει το Warrior damage κατά 10%.
 • Second Wind: Αναπλήρωση της υγείας σας κατά 25%.

Assassin skill tree

 • Revelation: Επίκληση στην όραση της θεάς Αθηνάς για αποκάλυψη όλων των μυστικών. Τα μυστικά περιλαμβάνουν κιβώτια και κρυφά περάσματα σε ακτίνα 15 μέτρων. Επίσης αποκαλύπτονται και οι πλησιέστεροι εχθροί.
 • Rush Assassination: Εκτοξεύστε το δόρυ του Λεωνίδα για να προκαλέσετε 100% Assassin damage. Πραγματοποιείται μία φορά.
 • Critical Assassination: Πραγματοποιείστε μια stealth επίθεση με μεγάλη ακρίβεια για να προκαλέσετε 150% Assassin damage. Ο εχθρός πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας και να μην έχει προηγηθεί σύγκρουση για να την εκτελέσετε.
 • Stealth Master: Μεταμορφωθείτε σε έναν σιωπηλό δολοφόνο. Οι ήχοι των κινήσεων σας και της δολοφονίας μειώνονται.
 • Shadow Assassin: Assassination και Knock Out damage αυξάνονται κατά 15% και γίνεται αυτόματο loot.

Assassin's Creed Odyssey

→ Customization

Φυσικά, ο εξοπλισμός που θα διαλέξετε για το χαρακτήρα σας θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση των αντιπάλων. Στο Assassin’s Creed Odyssey θα βρείτε πάνω από 100 όπλα για να διαλέξετε αυτό ταιριάζει στο δικό σας στυλ. Αλλά και τα outfits θα ενισχύσουν τη δύναμη του χαρακτήρα σας. Παραδείγματος χάρη, στο παιχνίδι θα βρείτε περικεφαλαίες για μια πιο stealth προσέγγιση ή για να αυξήσετε το assassination damage, κλπ.

Assassin's Creed Odyssey

https://www.youtube.com/watch?v=7v-MvGxVSlI

Συλλεκτικές εκδόσεις

Standard Edition: 5 Οκτωβρίου για PC (Download), PS4 και Xbox One

€59,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Deluxe Edition: 5 Οκτωβρίου για PS4 και Xbox One

  €69,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Gold Edition: 2 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC (Download)

€99,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Ultimate Edition2 Οκτωβρίου για PC (Download)

€109,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Gold Steelbook Edition: 2 Οκτωβρίου για PS4 και Xbox One

$109.99 PRE-PURCHASE

Assassin's Creed Odyssey

Medusa Edition: 5 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One, PC (Download)

€109,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Spartan Edition: 5 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC (Download)

€159,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey

Pantheon Edition: 5 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC (Download)

€239,99 PRE-ORDER

Assassin's Creed Odyssey