Ashes of Creation, μια πρώτη γεύση από το τίτλο της Interpid Studios

Αν ψάξει κανείς λίγο θα βρει μια ευρεία γκάμα από MMORPG επιλογές. Το κάθε ένα προσφέρει την δική του θεματολογία, και υπόσχεται στους παίχτες μια νέα διαφορετική εμπειρία. Φυσικά αυτό δεν είναι εμπόδιο για νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση. Μια από αυτές είναι και του Intrepid Studios με το Ashes of Creation. Όπως πολλά για παιχνίδια, έτσι και η υλοποίηση του ξεκίνησε στο KicKstarter. Η προθεσμία σε λίγες ώρες τελειώνει, με τον τίτλο να είναι πάνω από το μισό που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Σίγουρα ο τίτλος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των fans των MMO.

Ashes of Creation


Ashes of Creation, μια πρώτη γεύση από το τίτλο της Interpid Studios

12 Μαΐου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Κάθε νέος τίτλος που βρίσκεται σε ανάπτυξη, έρχεται από τους δημιουργούς με όνειρα και ελπίδες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε studio προσπαθεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Μια κατηγορία που φέρνει αρκετούς τίτλους είναι τα MMORPG. Η Interpid Studio μέσα από το Ashes of Creation υπόσχεται κάτι διαφορετικό. Στην δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο. Θέλοντας να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο, παρουσιάζουν ένα μέρος από την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Ashes of Creation

Στο trailer βλέπουμε μία από τις φυλές του παιχνιδιού, ο Ranger. Σκοπός του είναι να εισβάλει σε μια πόλη και να κλέψει ένα αντικείμενο. Η κλοπή του αντικειμένου δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Μια πολιορκία από μια αντίπαλη ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Οι δημιουργοί εύχονται και ελπίζουν ότι αυτό το trailer θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Ashes of Creation

Έχουμε να κάνουμε με ένα τίτλο όπου σκοπός των παικτών είναι η αναδημιουργία του κόσμου. Η περιπλάνησή σας θα σας φέρει σε ερείπια πόλεων. Αλλά θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και αναπτυσσόμενες πόλεις. Ο κόσμος του Ashes of Creation μεταβάλλεται συνέχεια. Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε από το trailer.

Ashes of Creation

Ashes of Creation

Πηγή


Ashes of Creation, ένα MMORPG που θέλει να φέρει νέα δεδομένα

04 Μαΐου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Αυτό που θα προσφέρει το Ashes of Creation σε σύγκριση με τα άλλα MMO είναι μια διαφορετική εμπειρία. Μέσα από τον ανοιχτό του κόσμο θέλει να προσφέρει στους παίχτες κάτι διαφορετικό. Καθώς θα γνωρίζει τον κόσμο του παιχνιδιού, δίνεται η ευκαιρία στον παίκτη για διαμόρφωση της δικής του ιστορίας, που δεν θα έχει σχέση με την ιστορία κάποιου αλλού παίχτη. Σίγουρα είναι κάτι που έχουμε ακούσει ότι θα το προσφέρουν και άλλα παιχνίδια. Το θέμα είναι πώς μπορεί να τα καταφέρει.

Ashes of Creation

Σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να το βλέπαμε σε ένα MMO. Που ναι μεν ξεκινάς, αλλά συνήθως καταλήγει να είναι μια εμπειρία που αρκετοί παίχτες την έχουν βιώσει σε ένα άλλο παιχνίδι. Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο επικεντρώνεται το Ashes of Creation είναι η συνεργασία ανάμεσα στους παίχτες. Μία καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί με τη συνεργασία μεταξύ παιχτών, όπως στην περίπτωση της καταστροφής από έναν δράκο.

Φυσικά θα υπάρχουν και PvP μάχες, που θα πρέπει να συνεργαστούν για την κατάληψη κάστρων, να κάνουν πολιορκία, με σκοπό να αναλάβουν των έλεγχο των εδαφών. Κάτι που έχει ενδιαφέρον και θα φέρει αρκετές PvP μάχες είναι τα τροχόσπιτα που θα υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι. Και ουσιαστικά θα είναι μέρος της ανάπτυξης της πόλης και θα γίνονται μάχες γύρω από αυτά.

Αρκετά MMO έχουν ένα μοντέλο οικονομίας. Φυσικά από το Ashes of Creation δεν θα μπορούσε να λείπει. Οι δημιουργοί υπόσχονται και εδώ ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής διαχείρισης από τα άλλα MMO. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αγορές θα παίζουν σημαντικό ρόλο. Το studio τονίζει ότι η οικονομία θα έχει καθοριστικό παράγοντα μέσα στο παιχνίδι.

Ashes of Creation

Η Intrepid Studios αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αρκετή έμπειρα στο χώρο των video games. Κάποιοι έχουν εργαστεί στο EverQuest, Vanguard: Saga of Heroes και το Call of Duty. Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016. Η χρηματοδότηση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, πετυχαίνοντας τον στόχο της βασική ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των $750.000. Για να επεκτείνει και να προσθέσει πράγματα αποφάσισε να παρατείνει την χρηματοδότηση.

Ashes of Creation

Πηγή