Archos Diamond 2 Note με οθόνη 2K και τιμή 299€

Στην MWC 2016 είδαμε άπειρα νέα smartphones αλλά δυστυχώς ελάχιστα από αυτά θα φτάσουν στην Ελλάδα. Όπως μας ενημέρωσε στον εκθεσιακό της χώρο η εταιρεία, το Archos Diamond 2 Note θα έρθει και στην Ελληνική αγορά με αρχική τιμή τα 299€ με δυνατά χαρακτηριστικά, στα χαρτιά τουλάχιστον.


Archos Diamond 2 Note

Είχαμε την ευκαιρία να κρατήσουμε το συγκεκριμένο smartphone στα χέρια μας στην MWC και το πρώτο φυσικά που μας έκανε εντύπωση είναι η οθόνη 2Κ  σε συνδυασμό με την αρχική τιμή του, που θα ξεκινάει από τα 299€. Το Archos Diamond 2 Note έχει οθόνη 6″ LCD με ανάλυση 2560 x 1440 pixels με 490ppi. Όπως είδαμε και στο video το γυαλί έχει και μικρή κυρτότητα στο τελείωμα, 2.5D.

Φοράει τον MediaTek MT6795 (Helio X10) με 8 πυρήνες χρονισμένους στα 2.0GHz, τα γραφικά αλλά και τη μεγάλη ανάλυση τον 2K θα αναλάβει με δυσκολία να σηκώσει ο PowerVR G6200. Έχει 3GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό και δεν πρόκειται βγαίνει σε άλλη έκδοση με μεγαλύτερο ή μικρότερο αποθηκευτικό χώρο.

Οι φωτογραφικές του Archos Diamond 2 Note δυνατότητες φαίνονται να είναι δυνατές στα χαρτιά και έχει αισθητήρα 16.0MP PD-AF F/2.0 με γρήγορο focus και διπλό led flash. Η μπροστινή selfie είναι κάμερα είναι 8.0MP με ευρυγωνικό φακό, BSI και διάφραγμα F/2.2. Η πίσω κύρια κάμερα μπορεί να καταγράψει video μέχρι και 4K.

Archos Diamond 2 Note

Στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρεται πως φοράει Android Marshmallow 6 αλλά στο hands-on που κάναμε τελικά φορούσε Lollipop. Υποθέτουμε πως όταν κυκλοφορήσει θα φοράει Marshmallow αλλά με μια μικρή επιφύλαξη. Η μπαταρία πάντως είναι ικανοποιητική με χωρητικότητα 3.610mAh!

[alert-success]Σαν σύνολο φαίνεται δυνατό αλλά κατά τη διάρκεια του Archos Diamond 2 Note hands-on παρατηρήσαμε λίγα κολλήματα που οφείλονται στο mid-range Helio X10 αλλά και στην μεγάλη flagship ανάλυση 2K που καλείται να σηκώσει. Το λογισμικό δεν είναι ακόμα τελικό και αναμένω το τελικό αποτέλεσμα με ανυπομονησία για αξιολόγηση![/alert-success]

Archos Diamond 2 Note hands-on

Archos Diamond 2 Note hands-on οθονη χρωματα

Archos Diamond 2 Note notifications

Archos Diamond 2 Note ρυθμισεις

Asus ZenFone 8 Android