Ασύρματος ήχος ποιότητας αντάξιας με CD μέσω του aptX Lossless

Η Qualcomm έχει πάρει ζεστά το θέμα της τεχνολογίας ήχου και προσπαθεί να ανεβάσει ολοένα και περισσότερο την ποιότητά της ασύρματης μετάδοσης. Η νέα της προσπάθεια ακούει στο όνομα aptX Lossless και υπόσχεται μεταφορά lossless ήχου ασύρματα, μέσω bluetooth.

aptX Lossless

Το νέο αυτό πρότυπο μπορεί να μεταδώσει ήχο στο 1Mb/s αλλά μπορεί να πέσει έως και τα 140 Kbits/s αν το αρχείο δεν είναι υψηλής ποιότητας. Το παραπάνω σημαίνει πως ο ήχος είναι αντάξιας ποιότητας με αυτόν ενός CD αναπαραγωγής μουσικής. Ταυτόχρονα το σήμα συμμορφώνεται ανάλογα με τα υπόλοιπα RF σήματα που υπάρχουν στο περιβάλλον, ώστε να μειωθούν οι απώλειες και το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Για να μεταδοθεί ήχος μέσω aptX Lossless αρκεί η πηγή και τα ασύρματα ακουστικά να υποστηρίζουν την τεχνολογία.

aptX Lossless

Μόλις η τεχνολογία γίνει ευρέως διαθέσιμη τα trully wireless ακουστικά θα λύσουν ένα από τα σημαντικότερα θέματά τους, την ποιότητα του ήχου που αναπαράγεται από αυτά. Οι πρώτες συσκευές με aptX Lossless σύμφωνα με την Qualcom θα κυκλοφορήσουν προς τα τέλη του 2021.