Κλείδωσε τις εφαρμογές σου από τρίτους με κωδικό ή pattern

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε στο smartphone μας, τότε η πιο συνηθισμένη λύση είναι να κλειδώνουμε το κινητό και για το ξεκλείδωμά του να χρειάζεται η πληκτρολόγηση κωδικού, ή κάποιος άλλος έλεγχος. Αν όμως αυτό σας φαίνεται εκνευριστικό, τότε το AppLock που σας παρουσιάζουμε σήμερα κάνει παρόμοια δουλειά, αλλά λειτουργεί πολύ πιο στοχευμένα.

κλείδωμα εφαρμογών με κωδικό

AppLock – Χαρακτηριστικά

Το AppLock αντί να κλειδώνει την συσκευή, κλειδώνει μόνο τις εφαρμογές που θέλετε. Οι τρόποι που μπορείτε να ορίσετε το ξεκλείδωμα είναι με κωδικό ή με κάποιο pattern και, έτσι, όταν πάει κάποιος να ανοίξει κάποια εφαρμογή που έχετε επιλέξει να προστατεύετε, θα βρει μπροστά του την οθόνη ξεκλειδώματος.

Το AppLock όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα για να διασφαλίσει την προστασία των δεδομένων σας. Για να μην μπορεί κάποιος να διαγράψει την εφαρμογή AppLock από την συσκευή σας, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε hide το εικονίδιο της εφαρμογής και αυτό να μην βρίσκεται στον App drawer. Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχει μία πιθανότητα κάποιος να βρει την εφαρμογή στις ρυθμίσεις. Μπορείτε και για αυτό να κάνετε κάτι, αφού μπορείτε να ορίσετε advanced protection μέσα από την εφαρμογή και έτσι θα χρειάζεται password και για την απεγκατάστασή της.

κλείδωμα εφαρμογών

Εκτός από το κλείδωμα εφαρμογών, μπορείτε να κάνετε και απόκρυψη συγκεκριμένων αρχείων. Αν θέλετε, μπορείτε να μην έχετε κλειδώσει την εφαρμογή της gallery, αλλά να αποκρύψετε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο. Επίσης, ακόμα και αν κάποιος βλέπει την οθόνη την ώρα που πληκτρολογείτε τον κωδικό, μπορείτε να ορίσετε μέσω του AppLock να παρουσιάζεται μπερδεμένο πληκτρολόγιο κάθε φορά, έτσι ώστε τα νούμερα να μην είναι ποτέ στην ίδια θέση.

κλείδωμα εφαρμογών Android

AppLock – Σχόλια

Προσωπικά, δεν με βόλεψε το AppLock, καθώς θεωρώ πολύ πιο εύκολο να έχω ένα pattern στην οθόνη κλειδώματος για προστασία της συσκευής, αλλά πιστεύω μπορεί να φανεί πιο χρήσιμο σε γονείς που δανείζουν συχνά την συσκευή τους σε παιδιά. Τέλος, να πούμε πως αν έχετε κρύψει το AppLock, για να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στην εφαρμογή, μπορείτε απλά να πατήσετε στον dialer δίεση και τον κωδικό που έχετε ορίσει (πχ #1234) και θα ανοίξει η εφαρμογή.