Τι συνέβη με το Apple Watch Series 7 την τελευταία στιγμή;

Ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο μεγάλο της event, ήταν και το νέο Apple Watch Series 7. Μόνο που τελικά το smartwatch που αποκαλύφθηκε δεν είχε καμία σχέση με ότι περιμέναμε.

Apple Watch Series 7

Οι φήμες εδώ και καιρό ήθελαν την Apple να παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο Apple Watch με εντελώς νέο σχεδιασμό και νέες δυνατότητες. Τελικά, το προϊόν που παρουσιάστηκε είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο. Η εμφάνιση παρέμεινε ίδια με την οθόνη να μεγαλώνει λίγο λόγω της μείωσης των bezel. Η μπαταρία παρέμεινε ίδια με αυτονομία περίπου 18 ώρες.

Βέβαια η σημαντικότερη ανακάλυψη είναι πως το Watch Series 7 φέρει τον επεξεργαστή t8301 ο οποίος, είναι ο ακριβώς ίδιος με αυτόν του Series 6, που παρουσιάστηκε πέρυσι. Η εταιρία μάλιστα προσπάθησε να το κρύψει, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτό, όπως φυσικά και στην καταχώρηση του Apple Watch, στην ιστοσελίδα της Apple. Η επιβεβαίωση ήρθε από developers, οι οποίοι παρατήρησαν στο Xcode πως η Apple έχει χρησιμοποιήσει ακριβώς το ίδιο SoC!

Παρότι η χρήση του ίδιου SoC δεν είναι κάτι νέο, στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε καν διαφοροποίηση του επεξεργαστή, έστω με λίγο υψηλότερες συχνότητες. Το παραπάνω ήταν αρκετό να κάνει τις φήμες να οργιάζουν, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως έγινε κάτι περίεργο. Ένα από τα σενάρια θέλει την Apple να είχε έτοιμο το ανασχεδιασμένο μοντέλο και να το κράτησε πίσω, λόγω ενός σημαντικού προβλήματος. Έτσι καταλήξαμε με το «νέο» Apple Watch Series 7.