Apple: «Έχασε» και αναγκάζεται να επιτρέπει πληρωμές μέσω τρίτων

Μετά από μία δίκη που κράτησε αρκετούς μήνες η Apple αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να «υποκύψει» στις ορέξεις της Epic Games. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες η Apple οφείλει να αλλάξει τους όρους του App Store και να συμμορφωθεί με την οδηγία του δικαστηρίου.

Apple έχασε το δικαστήριο με την Epic Games

Η εταιρία θα πρέπει να επιτρέπει σε δημιουργούς να χρησιμοποιούν τους δικούς τους, ανεξάρτητους, τρόπους πληρωμής μέσα στις εφαρμογές τους. Με αυτόν τον τρόπο οι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να αποφύγουν τον τρόπο συναλλαγών που επέβαλλε η ίδια η Apple, ο οποίος έχει προμήθεια της τάξης του 30%! Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση που έδειξε στην Apple, αλλά και στις υπόλοιπες εταιρίες, πως δεν είναι ελεύθερες να κάνουν ότι θέλουν!

Ευτυχώς για την Apple, η κατηγορία για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού δεν προχώρησε και έτσι το τίμημα είναι -σχετικά- μικρό. Μάλιστα, η εταιρία πέρασε και στην αντεπίθεση αφού επιζητά από την Epic αποζημίωση ύψους 3.65 εκατομμυρίων δολαρίων, για το διάστημα που εκείνη καταπατούσε τους όρους του App Store.

Από την μεριά της, η Epic ήδη έχει προχωρήσει σε έφεση για το παραπάνω και όλα δείχνουν πως οι μάχες δεν τελείωσαν ακόμη. Για την ώρα δεν υπάρχει «καθαρός» νικητής.

I can only show you the door...