Ευρωπαϊκή Κομισιόν: Ξεχάστε τους φορτιστές στα κινητά από το 2024

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Apple συνεχίζει να ακολουθεί τον δικό της δρόμο χρησιμοποιώντας θύρες Lightning για την φόρτιση των συσκευών της. Το παραπάνω είναι μία επιλογή της εταιρίας που ταλαιπωρεί άδικα τους κατόχους συσκευών Apple, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

τέλος οι φορτιστές

Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν, προσπαθώντας να διαφυλάξει σε ένα βαθμό τα δικαιώματα των καταναλωτών, έχει ταχθεί κατά αυτής της επιλογής της Apple. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως μάλλον θα καταφέρει και θα υποχρεώσει την Apple να χρησιμοποιεί USB-C από το 2024 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Politico, η Κομισιόν σκοπεύει να υποχρεώσει όλους τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο standard για την φόρτιση των συσκευών τους. Φυσικά, οι περισσότεροι κατασκευαστές ήδη κάνουν χρήση του USB-C, με την Apple να είναι ίσως η μοναδική εξαίρεση. Ίσως βέβαια η Apple έχει εγκαταλείψει εντελώς την ενσύρματη φόρτιση συσκευών, μέχρι τότε….

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι μόνο ευχάριστα, αφού η νέα οδηγία έχει και ένα δεύτερο σκέλος. Σύμφωνα με αυτό, οι κατασκευαστές οφείλουν να σταματήσουν να προσφέρουν φορτιστή μαζί με τη συσκευή τους, σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

I can only show you the door...