Η Apple ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις κάρτες SIM άμεσα

Για ακόμη μία φορά η Apple είναι έτοιμοι να πρωτοστατήσει στην αφαίρεση ενός χαρακτηριστικού και την υιοθέτηση μίας νέας πρακτικής. Σειρά έχει πλέον η υποδοχή για τις κάρτες SIM, η οποία όλα δείχνουν πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

apple συρτάρι SIM

Σύμφωνα με τις πρόσφατες διαρροές η Apple είναι έτοιμοι να αφαιρέσει την υποδοχή για κάρτες SIM από το iPhone 15 και έπειτα. Η εταιρία έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τους παρόχους κινητής των ΗΠΑ, προκειμένου να τους ειδοποιήσει εγκαίρως για το αποκλειστικά eSIM iPhone της. Η έμπιστη ιστοσελίδα MacRumors έσπευσε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, και να προσθέσει πως η αλλαγή ίσως γίνει άμεσα, μέσα στο 2022. Αυτό σημαίνει πως κάποιες από τις iPhone συσκευές που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο, ίσως να μην έχουν φυσική υποδοχή για κάρτα SIM.

Φυσικά τα οφέλη από την αφαίρεση της υποδοχής είναι αρκετά. Πρώτων οι συσκευές θα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα αδιάβροχες, ενώ ταυτόχρονα πλησιάζουμε και άλλο στο εντελώς portless-iPhone. Θυμίζουμε πως φήμες θέλουν την Apple να μεταβαίνει πλήρως και στην ασύρματη φόρτιση. Παράλληλα η αφαίρεση του SIM tray, θα εξοικονομήσει και χώρο μέσα στο σώμα της συσκευής.