Βραζιλία: Πρόστιμο στην Apple και φρένο στις πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή

Μπορεί ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές να στρέφονται στις πωλήσεις smartphone χωρίς φορτιστή ωστόσο δεν υποκύπτουν όλοι εύκολα στις ορέξεις τους. Η Apple τα βρήκε σκούρα στη Βραζιλία αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασε την απόφαση της εταιρίας να πουλάει iphone Κινητά φορτιστή.

post

Η αμερικανική εταιρία θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο της τάξης των 2.34 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόφασή της αυτή. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο διέταξε την Apple να σταματήσει την πώληση όλων των μοντέλων που έρχονται χωρίς φορτιστή. Η πλευρά του δικαστηρίου υποστηρίζει πως η Apple πουλάει ένα μη-ολοκληρωμένο προϊόν, αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την αγορά του φορτιστή. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως η Apple δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για το ότι το βοηθάει το περιβάλλον μέσω αυτής της της επιλογής, παρότι το «διαφήμισε» ως το λόγο της απόφασης.

Από την πλευρά της η Apple τόνισε πως έχει ήδη κερδίσει διαμάχες σε σχέση με τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Ταυτόχρονα, τόνισε πως οι καταναλωτές είναι ενημερωμένοι για τους διάφορους τρόπους που υπάρχουν για να φορτίσουν τις συσκευές τους.

I can only show you the door...