Η Apple σταματάει την παραγωγή iPhone για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει πως η Apple ετοιμάζεται να αλλάξει τον ρυθμό παραγωγής των iPhone 13 εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών. Κανένας δεν πίστευε όμως ότι λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η Apple θα «έσβηνε» την παραγωγή.

Παραγωγή κινητών apple

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nikkei η Apple σταμάτησε την γραμμή παραγωγής της για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι κάτι που έχει να συμβεί για περισσότερα από 10 χρόνια και φυσικά οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών. Μάλιστα, συνήθως, τέτοια περίοδο τα εργοστάσια που συνεργάζονται με την Apple δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Τους δύο προηγούμενους μήνες η παραγωγή των iPhone 13 ήταν κατά 20% μικρότερη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Αντίστοιχα, όσον αφορά το iPad, η παραγωγή κάλυψε μόλις το 50% του αρχικού στόχου. Η παραπάνω κατάσταση έχει οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση των παραγγελιών, με αρκετούς ανυπόμονους καταναλωτές να γυρνούν την πλάτη τους στις προτάσεις της Apple, ως αποτέλεσμα. Μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχουν όλα τα παραπάνω στις πωλήσεις των συσκευών της Apple, αλλά και στα έσοδα της εταιρίας.