Η Apple τιμωρεί όσους δεν κάνουν επισκευές στα δικά της καταστήματα

Κατά καιρούς η Apple έχει βρεθεί στο στόχαστρο λόγω των πρακτικών που ακολουθεί. Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας iFixit, η Apple συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, προσπαθώντας να «απαγορεύσει» τις επισκευές των συσκευών της, σε μη επίσημα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Εξετάζοντας το iPhone 13, οι ειδικοί της ιστοσελίδας εντόπισαν μία νέα δικλείδα ασφαλείας. Στο μικρό καλώδιο σύνδεσης του panel της οθόνης με τη συσκευή, υπάρχει ένα μικρό chip για το Face ID. Με αυτόν τον τρόπο η οθόνη συνδέεται με το Face ID και αν αντικατασταθεί τότε το Face ID παύει να λειτουργεί. Βεβαίως, τα εξουσιοδωτημένα καταστήματα της Apple, έχουν τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσουν ένα νέο chip ώστε να λειτουργεί κανονικά το Face ID μετά την αλλαγή οθόνης.

Αντιθέτως, τα απλά καταστήματα επισκευών δεν έχουν πρόσβασει στο αντίστοιχο εργαλείο. Ο τρόπος να προχωρήσει η αντικατάσταση της οθόνης χωρίς να χαθεί το Face ID είναι να γίνει desolder το παλιό chip από το καλώδιο του παλιού panel, και να γίνει κόλληση πάνω στο νέο. Φυσικά η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού το chip έχει μέγεθος κόκου ριζιού.

Αν η παραπάνω κίνηση δεν ήταν επιτηδευμένη ίσως η Apple διορθώσει αυτή τη σύνδεση του Face ID με το chip. Διαφορετικά, ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η κακή πολιτική της.

I can only show you the door...