Τα ισχυρότερα Android smartphone για το Νοέμβριο δημοσίευσε το Antutu

Η γνωστή εφαρμογή benchmark Antutu δημοσιεύει κάθε μήνα τα στατιστικά που συνέλεξε σχετικά με την απόδοση των mobile συσκευών. Έχοντας εδώ και λίγες μέρες μπει στο Δεκέμβριο, έφτασε η ώρα να δημοσιευτούν τα ισχυρότερα smartphone για το μήνα Νοέμβριο. Το Antutu χωρίζει τα στοιχεία του ανά λειτουργικό σύστημα και σε αυτό άρθρο θα δούμε τα δυνατότερα Android smartphone.

Στον κόσμο του Android, το Antutu ξεχώρισε τα καλύτερα high-end και τα καλύτερα mid-range smartphone. Και στις δύο κατηγορίες δεν υπάρχουν σημαντικές εκπλήξεις, αλλά, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται το τοπίο.

Ξεκινάμε με την flagship κατηγορία για την μήνα Νοέμβριο, εκεί όπου το ROG Phone 2 διατηρεί την θέση του στην κορυφή. Αμέσως μετά έρχονται τα OnePlus 7T και OnePlus 7T Pro. Εκεί που η πρώτη πεντάδα είχε τα υπόλοιπα OnePlus, όμως, ήρθε το Realme X2 Pro για να τα εκθρονίσει μέσα στο Νοέμβριο και να καταλάβει την τέταρτη θέση. Η 10άδα συμπληρώνεται με τα smartphone που φαίνονται και στην εικόνα παραπάνω. Όπως βλέπεις, τα 9 από τα 10 πρώτα smartphone φορούν τον Snapdragon 855 (ή 855+) με το μόνο άλλο chipset (Exynos 9825) να βρίσκεται στη 10η θέση.

Στο κομμάτι των mid-range, όμως, τα πράγματα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά, και πάλι η ποικιλία είναι περιορισμένη. Η κορυφή εδώ ανήκει στο Xiaomi Redmi Note 8 Pro, το οποίο εξοπλίζεται με τον MediaTek Helio G90T. Το Note 8 Pro παρουσιάζεται ως gaming smartphone για την κατηγορία του κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το Antutu.

Από εκεί και πέρα συναντάμε και πάλι μόνο Snapdragon SoCs. Η δεύτερη θέση ανήκει στο Oppo Reno 2 το οποίο διαθέτει τον Snapdragon 730G, και ακολουθούν τα Xiaomi Mi 9T και Samsung A80 με Snapdragon 730. Η πεντάδα συμπληρώνεται από το Xiaomi Mi 9 SE. Τα υπόλοιπα smartphone είναι αυτά που φαίνονται στην εικόνα παραπάνω.

Η εμφάνιση του Realme X2 Pro στη λίστα με τα flagship ήταν η σημαντικότερη αλλαγή αυτό το μήνα. Τον Δεκέμβριο πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές ή ανακατατάξεις. Οι σημαντικές παρουσιάσεις αυτού του μήνα, όπως ο Qualcomm Snapdragon 865 και ο MediaTek Dimensity 1000 θα εμφανιστούν σε smartphone από τις αρχές του 2020, οπότε η κυριαρχία του Snapdragon 855 δεν πιστεύουμε πως θα αμφισβητηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Sony