Πρεμιέρα για το Android One στην Ινδία με τρεις συσκευές

Λίγους μήνες πριν, τον Ιούνιο του 2014, η Google είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα Android One. Σκοπός της ήταν να φέρει την εμπειρία του Android μέσα από προσιτά smartphone σε εκατομμύρια ανθρώπους σε αναπτυσσόμενες χώρες που αλλιώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα . Έτσι λοιπόν η Google σε συνεργασία με τους κατασκευαστές Karbonn, Micromax και Spice ανακοίνωσε σήμερα τις τρεις πρώτες Android One συσκευές του προγράμματος.

Αυτές είναι τα Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 και Spice Dream UNO και σαν μέρος του προγράμματος Android One και οι τρεις είναι σχεδιασμένες από την Google, με τους τρεις κατασκευαστές να έχουν την δυνατότητα να επέμβουν μόνο στο design και να περνούν κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές. Φυσικά εξοπλίζονται με στοκ Android, με την Google να αναλαμβάνει η ίδια τις αναβαθμίσεις, όπως ακριβώς και σε ένα Nexus, ενώ τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως είναι φυσικό είναι πανομοιότυπα και έχουν ως εξής:

  • Οθόνη 4.5” FWVGA (854×480)
  • Επεξεργαστής τετραπύρηνος Cortex A7 1.3 GHz
  • 1GB RAM
  • 4GB εσωτερική μνήμη (επεκτάσιμη έως 32GB)
  • Dual micro SIM
  • Μπροστινή και πίσω κάμερα (2MP και 5MP)
  • Μπαταρία 1700mAh
  • Android 4.4, KitKat

Android One

Τα τρία νέα smartphone ξεκινούν άμεσα την εμπορική τους πορεία στην αγορά της Ινδίας με τιμές τους να είναι Rs6399 (~€80-$104) για τα Karbonn Sparkle V και Micromax Canvas A1, με το Spice Dream UNO να διατίθεται λίγο υψηλότερα στις Rs6999 (~€89-$115).

Η Google διαβεβαιώνει τους αγοραστές τους ότι και οι τρεις συσκευές θα λάβουν την ενημέρωση σε Android L, ενώ για τους πελάτες του παρόχου Airtel δίνει επιπλέον 200MB το μήνα για κατέβασμα και ενημέρωση εφαρμογών από το Play Store.

Τέλος η Google ανακοίνωσε πως ακόμα περισσότεροι κατασκευαστές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Android One, όπως οι Acer, Alcatel, Asus, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo καθώς επίσης και η Qualcomm. Ενώ σύντομα αναμένουμε να δούμε το Android One να επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες. Ακολουθούν η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα μέχρι το τέλος του χρόνου, με περισσότερες χώρες να αναμένεται να προστεθούν το 2015.

Sony