Οι περισσότεροι κάτοχοι Android δεν έχουν μολυνθεί από malware ποτέ

Μπορεί να ακούμε συχνά πως το Android είναι εύκολος στόχος για malware όμως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή και “μαύρη”. Το γνωστό τεχνολογικό site Android Authority διεξήγαγε μία έρευνα στα πλαίσια της οποίας ρωτούσε τους χρήστες αν είχαν μολυνθεί από ιό.

Android malware

Τα αποτελέσματα απείχαν αρκετά από αυτό που θα περίμενε κανείς με μία γρήγορη σκέψη. Το 82% των ερωτηθέντων αποκάλυψε πως καμία Android συσκευή του δεν είχε μολυνθεί ποτέ. Ένα ποσοστό περίπου 10% ανέφερε πως έχει μολυνθεί στο παρελθόν, αλλά είναι καθαρό εδώ και ένα χρόνο. Τέλος, οι υπόλοιποι ανέφεραν πως είχαν πρόβλημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, με το 3.77% να δηλώνει πως είχε επαφή με malware τον τελευταίο μήνα.

android malware chart

Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, λαμβάνοντας υπόψιν πως ψήφισαν παραπάνω από 18.000 άτομα! Φυσικά όμως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Οι χρήστες που επισκέπτονται ένα τεχνολογικό site, δεν είναι σωστό δείγμα για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Το συμπέρασμα που σίγουρα βγαίνει όμως είναι πως αν κάποιος είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, έχει ελάχιστες πιθανότητες να μολύνει τη συσκευή του.

Επομένως, πέρα από την Google που οφείλει να προστατέψει τους απλούς χρήστες, αφαιρώντας εφαρμογές με “περίεργες” διαφημίσεις από το store, έχουμε και οι ίδιοι χρέος να ενημερωθούμε καλύτερα. Εφόσον οι Android συσκευές παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και περιέχουν σημαντικά δεδομένα για εμάς, θα πρέπει να γνωρίζουμε να αποφεύγουμε τους κινδύνους.

Δοκίμασε τη νέα μηχανή σύγκρισης κινητών του techvalue δωρεάν!

Asus ZenFone 8 Android