Android M, όλα τα νέα features και βελτιώσεις


Notice: Undefined index: enable_howto in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 124

Notice: Undefined index: enable_howto in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 167

Μια γρήγορη ματιά από τη νέα έκδοση του Android, γνωστή προς το παρόν ως M, πήραμε από το Google I/O. Υπάρχουν έξι βασικές βελτιώσεις που αφορούν κυρίως τον τρόπο που οι εφαρμογές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Google IO

Εξουσιοδότηση εφαρμογών

Το Android M κινείται στα πλαίσια αδειών τύπου iOS. Δεν θα ερωτηθείτε για την εξουσιοδότηση αδειών μαζικά κατά την εγκατάσταση, αλλά κάθε άδεια θα ζητηθεί ξεχωριστά την πρώτη φορά που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

App permissions

Από την οθόνη των ρυθμίσεων μπορείτε να δείτε κάθε εφαρμογή τι είδους άδειες χρησιμοποιεί, ώστε να μπορείτε να τις ανακαλέσετε ή να τις επιτρέψετε.

Custom Chrome tabs

Πολλές εφαρμογές μας παραπέμπουν στην ενέργεια να ανοίξουμε κάποιον περιηγητή ή μερικές φορές αυτός είναι ενσωματωμένος στην εφαρμογή.

Custom Chrome tabs
Η ομάδα του  Chrome προτείνει μια εναλλακτική λύση. Κάθε εφαρμογή που απαιτεί αυτή την ενέργεια να οδηγεί σε μια καρτέλα στον Chrome, η οποία θα διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να μοιάζει κομμάτι της ίδιας της εφαρμογής.

App links

Τι γίνεται όμως όταν μια εφαρμογή δεν μας ζητά μόνο να ανοίξουμε έναν περιηγητή; Στο  Android M έχει προστεθεί ένας ασφαλής τρόπος όπου, όταν οι εφαρμογές αιτούνται για μια ενέργεια, η εφαρμογή στην οποία απευθύνεται, παραλαμβάνει και διαχειρίζεται το αίτημα να επαληθεύεται ως έγκυρη. Το λειτουργικό σύστημα θα το πιστοποιεί κρυπτογραφικά με έναν web server, στον οποίο θα “αχρηστεύεται” κάθε κακόβουλο λογισμικό.

Android Pay

Το Android Pay, είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google όσον αφορά τις συναλλαγές μέσω κινητών. Θα αξιοποιεί το NFC (όποιες συσκευές το διαθέτουν), μεταξύ της κάρτας σας και του κάθε καταστήματος.

Android Pay
Κάθε κατάστημα ή εφαρμογή, όταν πρόκειται για κάποια αγορά, δεν θα δει ποτέ λεπτομέρειες της κάρτας σας καθώς το Pay θα τις κρατά κρυφές. Η υπηρεσία αυτή θα είναι συμβατή με τις περισσότερες κάρτες καθώς και με αρκετά καταστήματα.

Αισθητήρες αποτυπώματος

Υπάρχουν έμποροι που ήδη χρησιμοποιούν το αποτύπωμα ώστε να διασφαλίσουν μια συναλλαγή. Με το  Android M αυτό γίνεται πιο λειτουργικό αφού πλέον αποτελεί επίσημο μέρος του Android.

Fingerprint sensors

Κάθε αισθητήρας της συσκευής θα απομονώνεται ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν πιο εύκολα ανάλογες εφαρμογές.

Power & charging

Το project Volta ήταν το πρώτο βήμα και τώρα η Google με το M συνεχίζει την βελτίωση διάρκειας της μπαταρίας με το Doze (ελαφρύς ύπνος). Οι συσκευές με το νέο λογισμικό θα χρησιμοποιούν τους αισθητήρες κίνησης για να εντοπίζουν αν η συσκευή απλά είναι ακίνητη για να “αποκοιμηθεί”.

Με την λειτουργία αυτή οι εφαρμογές θα συγχρονίζονται λιγότερο συχνά. Όσο το τηλέφωνο είναι σε αδράνεια τόσο πιο αραιά οι εφαρμογές θα εκτελούν κάποια ενέργεια. Όταν χρειαστεί, το τηλέφωνο μπορεί να “ξυπνήσει” γρήγορα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το  Nexus 9 άντεξε τον διπλάσιο χρόνο όταν έτρεχε το Android M, παρά με το Lollipop.

Power & charging

Κάτι άλλο που σχετίζεται με τη διάρκεια της μπαταρίας, είναι η γρήγορη φόρτιση. Η Google υιοθετεί τον τύπο USB C για την κατανομή της ενέργειας, κάτι που φορτίζει τη συσκευή πολύ πιο γρήγορα, 3 με 5 φορές.

Και αφού ο τύπος C είναι αμφίδρομος, μπορεί η συσκευή να στείλει πίσω ρεύμα κάνοντας τηλέφωνα με μεγάλη χωρητικότητα να δουλεύουν ως μπαταρίες.

Google Now on Tap

Το Google Now γίνεται εξυπνότερο, με τη νέα λειτουργία “on Tap”. Έχει βελτιωθεί η κατανόηση της φυσικής γλώσσας, οπότε αν ρωτήσετε για “αυτόν”, “αυτό” ή “εκείνο”, είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι εννοείτε. Ακόμα μπορεί να αντιλαμβάνεται σε ποιο μέρος του UI βρίσκεστε.

πηγή


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 189

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/techvalue25452/public_html/wp-content/themes/techvalue/single.php on line 190

Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/techvalue25452/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031